Puheenaihe

Todistuksessa luki 31.4.2012 – koirahuijari kokeili kaikki temput

Nainen kauppasi Virosta tuotuja koiranpentuja väärennetyillä lääkärintodistuksilla ja valehteli myös oman nimensä. Koirat osoittautuivat vakavasti sairaiksi. Kuvituskuva.

Veera Visuri

Nainen myi Virosta tuotuja koiranpentuja väärennetyillä papereilla Helsingissä. Koirat osoittautuivat pian kaupanteon jälkeen vakavasti sairaiksi.

Nainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa viime marraskuussa kolmesta petoksesta, petoksen yrityksestä ja kahdesta väärennöksestä neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt tällä viikolla jatkokäsittelylupaa.

Ensimmäisessä tapauksessa kauppaa koiranpennusta käytiin naisen ystävän asunnolla Helsingin Suurmetsässä kesällä 2012. Kauppasumma oli 440 euroa.

Naisostajalle myyjä kertoi, että koira oli eläinlääkärin tarkastama ja eläinlääkäri oli erityisesti kehunut koiran terveyttä. Myyjä sai mukaansa väärennetyn todistuksen eläinlääkärintarkastuksesta. Terveystodistukseen oli merkitty päivämäärä 31.4.2012 – jota ei ole olemassa lainkaan.

Terveystodistukseen oli merkitty päivämäärä, jota ei ole olemassakaan.”

Koira osoittautui sairaaksi ja se jouduttiin lopettamaan.

Toisessa tapauksessa nainen myi koiranpentua netti-ilmoituksella Keltaisessa Pörssissä. Nimekseen nainen ilmoitti Virtanen, joka ei ollut naisen oikea nimi. Miesostajalle naisen oikea nimi selvisi vasta esitutkinnassa.

Koira oli naisen mukaan rokotettu ja tarkastettu. Myyjä ilmoitti ostajalle pentujen asuneen perheen keskellä. Erityisesti tämä seikka sekä terveystodistus olivat vaikuttaneet kauppaan, mies totesi oikeudessa. Koira osoittautui vakavasti sairaaksi ja sille on jäänyt sairaudesta pysyvä ripuli.

Nainen myönsi petokset, mutta kielsi tienneensä, että koiria koskevat asiakirjat olivat väärennettyjä. Asiakirjat nainen oli sanojensa mukaan saanut toiselta henkilöltä, joka oli toimittanut koirat Suomeen Virosta.

Vastaaja oli tilannut myös Anttilan verkkokaupasta tuotteita toisen henkilön nimellä lähes tuhannelle eurolla sekä yrittänyt tehdä tilausta Hobby Hallin verkkokaupasta muilla kuin omilla henkilötiedoilla. Vastaaja kielsi syytteet.

Oikeuden mukaan teot olivat toistuvia ja järjestelmällisiä. Asiassa paljastuneet seikat huomioonottaen naisen täytyi olla tietoinen siitä, että koirien todistukset olivat väärennettyjä, linjaa oikeus. Nainen joutuu korvaamaan pennunostajille sekä Anttilalle korvauksia yhteensä lähes 3 500 euroa.

Oikeus katsoi, että tuomio voidaan määrätä ehdolliseksi, vaikka nainen oli aikaisemmin tuomittu useista vastaavanlaisista petoksista ja väärennyksistä ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu