Puheenaihe

Rastilan leirintäalueelle uusi paikka Vuosaaren sataman vieressä

Leirintäalue sijaitsee aivan Rastilankallion asuntoalueen vieressä. Nyt myös Rastilan leirintäalue haluttaisiin rakentaa ja majoituspalvelut siirtää kauemmaksi Vuosaareen.

Jani Jakonen

Rastilan leirintäalueen voisi siirtää Vuosaaren sataman läheisyyteen, katsoo kiinteistövirasto. Kiinteistölautakunta käsitteli torstaina Helsingin uutta yleiskaavaluonnosta, mutta jätti sen vielä pöydälle.

Leirintäalueen siirtäminen vapauttaisi 16 hehtaaria maata rakentamiseen aivan Rastilan metroaseman vierestä ja meren rannasta.

Rastilassa on tällä hetkellä 165 matkailuajoneuvopaikkaa, 80 telttapaikkaa, 22 mökkiä, viisi saunaa, huoltorakennuksia sekä vastaanottorakennus. Tyypillinen leirintäalueen asiakas on saksalainen tai suomalainen karavaanari tai venäläinen mökkiasiakas.

Kiinteistöviraston mukaan Vuosaarenlahden ranta olisi parempi paikka leirintäalueelle, koska se ei sataman läheisyyden vuoksi sovellu asuntorakentamiseen. Alue on varattu kaupungin tarpeisiin ja sinne saa kaavan mukaan sijoittaa yleiseen virkistyskäyttöön, matkailuun sekä kulttuuripalveluihin liittyviä toimintoja. Leirintämatkailun kehittämismahdollisuudet olisivat suuren pinta-alan ansiosta siellä jopa nykyistä laajemmat. Yleiskaavaluonnoksen mukaan Vuosaaren satamaan tulee metroasema, joka hyödyttäisi myös leirintäaluetta.

Alue palvelisi myös entistä paremmin Vuosaareen sataman kautta kulkevaa matkailuajoneuvoliikennettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Yleiskaavassa pohditaan myös Rastilan leirintäaluetta8.10.2013 14.05
Asuntoja Rastilan leirintäalueelle?3.10.2013 15.02
Rastilan leirintäalueen kajakit katosivat18.7.2011 09.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu