Kulttuuri

Klamydia on taas lähtökuopissa

Klamydian seuraava keikkarupeama on käynnistymässä. Miehet vetäisivät viime viikolla harjoituskeikan Vaasan Hullupullossa. – Soitimme salanimellä Tippurikvartetti plays Klamydia. Oli mukava renkuttaa, Vesku Jokinen kertoo.

Julius Konttinen

Vesku Jokinen vaikuttaa olevan mainiolla tuulella. Hän kertoo Klamydian esiintyneen edellisiltana Vaasan Hullupullossa.

– Esiinnyimme salanimellä Tippurikvartetti plays Klamydia. Oli mukava renkuttaa. Tsekkasimme, että homma pelaa ennen kiertueelle lähtöä tai pikemminkin voisi puhua rupeamasta, sillä nykyään keikat sijoittuvat lähinnä viikonloppuun. 90-luvulla sitä saattoi reissata kuukaudenkin putkeen.

Bussiin ja menoksi?

– Olisi se hienoa vieläkin. Voisin hypätä heti matkaan, mutta onhan viikonloppukeikat perheelliselle parempi vaihtoehto. Keikoillakin pystyy antamaan kaikkensa, kun niitä ei ole joka päivä.

Legendaarisella Klamydialla on takanaan yli 2 500 keikkaa, mutta silti jokainen keikka jännittää miehen mukaan aina vähäsen. Mutta näin pitää ollakin. Jos ei jännitä, on jotain vialla. Jännittäminen on henkistä valmistautumista.

Intohimo kappaleiden tekemiseen on säilynyt.”

Seuraavaa levyä voidaan odotella ensi vuonna.

– Biisejä on valmiina helvetisti. Mutta niitä tehdään lisää, jotta on mistä valita.

Jokinen vakuuttaa, että intohimo kappaleiden tekemiseen on säilynyt vuosien saatossa ennallaan. Myös tapa tehdä musiikkia ei ole juuri muuttunut.

– Kolmen soinnun renkutukset ovat lähellä sydäntä. Toisaalta nykyaikana studiotekniikka on mennyt harppauksen eteenpäin. Biisien tekeminen on helpompaa ja halvempaa samalla kun jälki on korkeatasoisempaa.

Huumoribändinä tunnettu Klamydia on vuosien saatossa tehnyt muutamia vakavampia kappaleita. Onko ikinä käynyt mielessä, että niitä voisi tehdä enemmänkin?

– En mieti etukäteen, että nyt teen vakavan kappaleen tai hauskan kappaleen. Teen sellaisia biisejä, kun kynästä tulee. Huumori tulee kuitenkin aina kuulumaan asiaan. Jos homma menisi liian vakavaksi, menisi se tylsäksi.

Imurikauppiaan lopullinen pimahdus , Valmistalo halvat hinnat , Ookko tehny lenkkiä , mistä ihmeestä nämä tarinat tulevat?

– Sairaasta korvienvälistä, Jokinen hekottelee ja kertoo Ookko tehny lenkkiä -kappaleen syntyneen, kun hän oli kävelylenkillä.

– Joku pyöräilijä ajoi vastaan ja sairas riimi alkoi vain pyöriä päässäni.

– Niin ne yleensä syntyvät. Joku heittää jotain ja tulos on levyllä.

Klamydia Vantaan Tulisuudelmassa 6. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Klamydian Vesku Jokisella sykkii edelleen punksydän10.7.2014 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu