Viihde

Urheilutoimittaja Tapio Suominen ryhtyy stand up -koomikoksi

Ihastuin jo nuorena vaihto-oppilaana amerikkalaiseen stand up-komiikkaan ja ehkä jo silloin päätin itsekin kokeilla sitä joskus, kertoo Tapio Suominen.

Seija Henriksson

Urheilutoimittaja Tapio Suominen tekee uuden aluevaltauksen stand up-areenalla.

– Olin 18-vuotiaana USA:ssa vaihto-oppilaana ja tutustuin ja ihastuin siellä eräässä taiteilijakahvilassa stand up-komiikkaan ja ehkä jo silloin päätin, että jossain elämäni vaiheessa haluan kokeilla sitäkin, kertoo Tapio ”Saarnaaja” Suominen.

Silloin ei kuitenkaan ollut vielä julkisen komiikan aika ja asia jäi sivuun hautumaan. Nyt parituhatta urheilujuontoa myöhemmin aika on kypsä ja mies nousee ensi kertaa areenalle uudella alueellaan.

Vaikka varsinainen leipätyö tapahtuu enimmäkseen kameran edessä, niin ei myöskään elävä yleisö kauhistuta.

– Olen toiminut kouluttajana ja puhunut yleisön edessä monissa yhteyksissä muun muassa esiintymistaidosta ja positiivisuudesta, hän kertoo muista tekemisistään.

– Eikä tämä ole syntynyt missään hetken huumassa. Olen esiintyvä taiteilija ja koen itse olevani luova ja toimittajan työ on koulinut minua tähän.

– Teen älykästä, oivaltavaa ja vuorovaikutteista stand up-komiikkaa, en missään tapauksessa mitään rumaa, Suominen vakuuttaa.

– Enkä jätä varsinaista työtäni, tämän teen vapaa-ajallani, hän tarkentaa.

 

En jätä varsinaista työtäni, tämän teen vapaa-ajallani.”

Suominen myöntää, että mukana tulee olemaan myös alapääjuttuja, mutta vain pikkutuhmasti ilman rumia sanoja.

 

– Pääasiassa ohjelma koostuu hyvistä ”läpistä” vähän samaan tyyliin kuin pohjoisamerikkalaiset ja brittiläiset stand up-koomikot tekevät, hän luonnehtii ohjelmansa rakennetta.

Osa tarinoista pohjautuu tosijuttuihin, mutta paljon kertyy matkan varrella kuulluista jutuista, joita käsikirjoitetaan omaan ohjelmaan sopiviksi.

– Stand up-ideoita syntyy koko ajan ja pistän ne heti muistiin myöhemmin käytettäväksi. Tärkeintä on, että on sanottavaa, Tapio Suominen toteaa.

Aihepiiri on rajaton. Mukana on myös rakennettua komiikkaa oman sairastamisen vaiheilta.

Tapio Suominen on kertonut avoimesti sairastumisestaan ja jatkaa sitä myös vuonna 2015 ilmestyvässä kirjassaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu