Paikalliset

Talin golfkenttä halutaan asuinrakentamiseen

Talin golfkentän vuokrasopimusta esitetään purettavaksi ja alueen kaavoittamista asunnoille vastaukseksi Helsingin asuntopulaan.

Aiheesta jätetyn valtuustoaloitteen mukaan kenttä olisi ihanteellinen asuinalueeksi, sillä sieltä on Helsingin ytimeen vain kuuden kilometrin matka ja valmista infraa ja palveluita on olemassa viereisillä asuinalueilla.

Aloitteen tehneen Sami Muttilaisen (vas) mukaan kentän lopettaminen ei heikentäisi golfareiden harrastusmahdollisuuksia Helsingissä. Talin golfkenttä ei ole avoin kaikille harrastajille, mutta sen sijaan Paloheinän ja Vuosaaren kentät ovat avoimia kaikille.

Kaupunki on vuokrannut reilun 47 hehtaarin kokoisen alueen Helsingin Golfklubille ja vuokrasopimus on voimassa vuoden 2034 loppuun.

Aloitteessa perätään Helsingin selvittävän mahdollisuutta sopimuksen purkuun. Sopimuksessa on kohta, jonka mukaan vuokralaisen on luovutettava tarvittava ala, mikäli kaupunki tarvitsee osaa vuokra-alueesta liikenne- tai muuhun käyttöön, ja tarvittava asemakaava on saanut lainvoiman.

Muttilaisen aloitetta kannatti 43 muuta valtuutettua.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu