Treenibloggari: Kuukausipalkkaa lukijamäärän mukaan

Jonna Musakka kuvaa blogiaan varten usein salilla. Blogin kautta saa myös hyviä neuvoja ja voi antaa niitä muille, hän sanoo.

Johanna Erjonsalo

Jonna Musakan blogin nimenä on "Lähiömutsi matkalla kohti unelmavartaloa." - Sen otsikkolisäykseen voisi jo jättää pois, ei ole vartalollista tavoitetta enää, bloggari toteaa. Nyt tärkeintä on pysyä kunnossa, jotta jaksaa pyörittää arkea ja touhuta lapsen kanssa.

Johanna Erjonsalo

Blogipostauksia voi valmistella useampia kerralla, neuvoo Jonna Musakka, joka pyrkii lisäämään uuden tekstin joka päivä.

Johanna Erjonsalo

HARRASTUS Pitkän linjan bloggari kirjoittaa treenistä mutta ei parisuhteesta.

– Täällä ei oteta saliselfieitä. Kuten näet, täällä ei ole peilejäkään, naurahtaa Jonna Musakka CrossFit Vantaa -salilla Tammistossa.

– Kuvia kyllä otetaan, lähes joka kerta, jatkaa treeniblogia pitävä Musakka, joka pyytää yleensä jonkun kaverin kuvaamaan.

Musakka on pitkän linjan bloggari, hän alkoi kirjoittaa kuntoilusta jo ennen kuin fitnessblogibuumi oli alkanutkaan, vuonna 2008.

Muotibloggarit tienaavat eniten.”

Musakalla oli aluksi treenipäiväkirja, mutta hän laajensi blogiin, koska halusi kirjoittaa muustakin elämästä.

Kolmivuotias tytär vilahtelee blogissa, mutta parisuhteensa Musakka on jättänyt pois.

– Mies ei halua olla kuvissakaan. Jos miehestä näkyy vaikkapa kädet, hän haluaa tarkistaa kuvan ennakkoon, että kädet näyttävät hyviltä, Musakka virnistää.

Musakan blogiin käyttämästä ajasta tulee kotona joskus sanomista.

– Mutta lapsi menee kuitenkin aina blogin edelle, hän huomauttaa.

Sitä paitsi postauksiakin voi valmistella useamman kerralla, eikä aina tarvitse kirjoittaa kovin pitkästi, sanoo Musakka, joka pyrkii julkaisemaan uuden kirjoituksen joka päivä.

Musakka ei ole erityisemmin mainostanut blogiaan, mutta lukijakunta on silti kasvanut noin 70 000:een kuussa. FitFashion, fitnessbloggajien yhteisö maksaa Musakalle kuukausituloa lukijamäärän mukaan. Sen lisäksi firmat lähettävät toisinaan tuotteitaan testiin.

FitFashionilla on Musakan mukaan paljon isompiakin yleisömääriä kerääviä bloggareita.

– Heille maksetaan eniten, ehkä muutamia tuhansia kuussa, mutta sitten taas suosituimmat muotibloggarit tienaavat vielä pari kertaa enemmän, Musakka vertailee.

Hän itse kertoo lukevansa urheilu- ja lifestyle-blogeja, kisaamisen ympärillä pyörivät fitnessblogit eivät jaksa innostaa.

Musakka on itsekin osallistunut fitness-kisoihin, viimeksi vuonna 2010. Sitten yksitoikkoinen punttitreeni salilla alkoi kyllästyttää.

Vuonna 2013 Musakka löysi tiensä crossfitin pariin.

– Jokainen treeni on erilainen, hän mainitsee lajin hyväksi puoleksi.

Siltamäessä asuva nainen sukkuloi salin ja kodin väliä 4–6 kertaa viikossa ja tekee sen lisäksi vuorotyötä laboratorionhoitajana.

Jossain välissä pitää ehtiä ylläpitää myös lukijasuhdetta: Musakka vastaa kaikille blogikommentoijille.

– Kanssakäyminen lukijoiden kanssa on blogissa ehkä tärkein juttu, ei tätä muuten jaksaisi.

Jonnan blogi: jonna1983.fitfashion.fi, instagram @jonnam1983

Käyttäjän Kaisa Paastela kuva
Kaisa Paastela