Helsingin paras kasvisruokapaikka on Kalliossa

Kippis! Erika Hirsimäki ja Ines Sederholm skoolasivat smoothiella voiton kunniaksi. Kalliossa sijaitseva Silvoplee on lukijaäänestyksen mukaan nyt Helsingin paras kasvisruokapaikka.

Johanna Erjonsalo

ÄÄNESTYS Kaikki Helsingin kasvisruokapaikat keräsivät kisassa runsaasti kehuja. Tulokas Om Nam kiri liki kiinni perinteisen Silvopleen.

Kasvissyöjillä menee Helsingissä nyt hyvin. Valittavana on monta hyvää, erilaista ruokapaikkaa.

Voiton kisassa vei ehkä odotetusti se suurin ja vanhin, Kallion Silvoplee. Suosittu ravintola muutti äskettäin isompiin tiloihin ja pidensi aukioloaikojaan.

Yllättävän nopeasti asemansa herkuttelupaikkana ovat vakiinnuttaneet uudet tulokkaat, toiseksi tullut Om Nam ja neljänneksi kiilannut Cafe Veggie.

Lähelle kahden kärkeä nousivat Soi Soi, Cafe Veggie ja Ho Dai.

Näin äänestäjät perustelivat valintaansa:

”Silvoplee (sijoitus 1.) on monipuolinen, tarjoaa hyvää ruokaa, myös elävää ravintoa. Voi syödä koko aterian, pelkän leivän, smoothien tai välipalan. Auki peräti klo 20:een ja myös lauantaisin. Kasvisravintolat ovat useimmiten lounaspaikkoja, mutta kyllä Helsinkiin yksi iltaisin auki oleva gourmet-kasvisravintolakin mahtuisi.”

Om Nam (2.) on kauan kaivattu uusi avaus kasvissyöjille ydinkeskustaan. Pieni ja sympaattinen paikka, asialleen omistautunut henkilökunta, mieletön miljöö, ja mikä tärkeintä, maistuva ja hyvällä tavalla kotiruokamainen tarjooma.”

Soi Soi (3.) on paras paikka ikinä, mihin viedä kaverin/sukulaisen/kollegan, joka ei koskaan ole vegesafkaa syönyt. Ja saada heidät täysin vakuuttuneeksi vegeilyn erinomaisesta mausta ja täyttävyydestä!”

Cafe Veggiessä (4.) on hyvää ruokaa, mutkaton tunnelma, edulliset hinnat. Ja on tärkeää, että kasvisruokapaikkoja on muuallakin kuin Helsingin keskustassa.”

Ho Dai (5.) on erinomainen pienen budjetin ja maittavan ruuan vegaanibuffet.”

Sen Chay (6.) tarjoilee hyvää, yksinkertaista ruokaa. Erittäin hyvä palvelu ja hyvä hinta-laatusuhde.”

Vegetaarissa (7.) on ihanan runsas valikoima ja ystävällinen henkilökunta. Ääni olisi hyvin voinut mennä samoilla perusteilla myös Om Namille tai Zucchinille. Ihania ihmisiä, hyvä ruoka!”

Kipsari (8.) mahdollistaa sen, mikä ei muualla ole mahdollista. Laadukkaan vegaanisen opiskelijaruoan opiskelijahintaan.”

Just Vege (9.) saattaa ulkopuolelta vaikuttaa pikaruokalalta mutta se mikä merkitsee eli ruoka on erittäin hyvää, ruokalistoista löytyy sekä vegaaniset että vegetaariset versiot. Tuolta löytyy myös kaupungin parhaat falafelit, juuri oikea maku ja tekstuuri.”

Kipon (10.) sandwichit, smoothiet ja mehut on vaan niin hyviä ja valmistetaan aina paikan päällä.”

”Arvostan sitä miten pitkäjänteistä työtä Zucchinissa (11.) tehdään. Kasvisruokapaikkoja tulee ja menee, mutta Zucchini pysyy.”

Levantissa (12.) raaka-aineet ovat ensiluokkaista, kuten palvelukin. Hinta-laatusuhde täydellinen!”

”Kävin kerran kaverini kanssa Govindamissa (13.). Olin täysin hämilläni kuinka hyvää ruoka oli. Olen käynyt pari kertaa Länsi-Bengalissa, ja Govindamin ruoka sai muistot mieleen.”

Juttua korjattu 4.3. Just Vegen ruoka ei ole pelkästään vegaanista.

 

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva

Marketta Karjalainen