Vasemmistoliiton Antero Eerola pahoinpideltiin Itä-Ukrainassa

Toimittaja, kaupunginvaltuutettu Antero Eerola tutustui Itä-Ukrainan kriisialueeseen. - Ukrainan ongelmien alkusyyt ovat aivan sisäsyntyisiä, hän väittää.

Vesa Marttinen


Vantaan kaupunginvaltuutettu, toimittaja Antero Eerola (vas) pahoinpideltiin helmikuussa työmatkalla Donetskin alueella Slavjanskissa, joka kuuluu Itä-Ukrainan sotatoimialueeseen.

– Tuomisina olivat tikit alahuulessa ja veriset vaatteet, hän kertoo.

Eerola liikkui hallituksen joukkojen puolella rintamaa. Hän kävi tapahtumapäivänä Ukrainan armeijan tiesululla Svitlodarskissa 10 kilometrin päässä Debaltsevon taisteluista.

– Siellä hallituksen joukot ampuivat tykkitulta kapinallisten asemiin vain runsaat 12 tuntia aselevon alkamisen jälkeen, Eerola kertoo.

Illalla Eerola ja kuvaaja lähestyivät rintamaa toisesta suunnasta, ja he olivat 10 kilometrin päässä kapinallisten hallussaan pitämästä Horlivkasta.

Venäjä on liian helppo syyllinen kaikkeen.”

Kaksikko palasi Slavjanskiin, jossa heidän hotellinsa sijaitsi. Majoituttuaan he pistäytyivät iltapalalle kaupungin ainoaan ravintolaan.

– Lähtiessäni sieltä joukko nuoria miehiä ryhtyi kyselemään aggressiiviseen sävyyn jotain ukrainaksi. Vastasin, että osaan valitettavasti vain venäjää.

– Ilmeisesti jo tämä herätti aggressioita. Yksi miehistä löi minua alahuuleen, joka halkesi. Tekijät häipyivät nopeasti paikalta.

Eerola erotti ukrainankielisestä puheesta sen verran, että ulkomaisia toimittajia ei kaivata alueella.

Jälkeenpäin Eerola mietti, että pahemminkin olisi voinut käydä.

Voimakas aggressiivisuuden ilmapiiri oli leimallista koko maalle.”

– Alueella ihmiset kulkevat hyvin paljon aseiden kanssa. Tapahtumaa setvimään tullut ”miliisikin” oli kolme miestä verkkareissa ja kalashnikovit olalla.

– Ukraina on maana todella sekaisin, myös ne alueet, joissa varsinaista sotaa ei ole. Voimakas aggressiivisuuden ilmapiiri oli leimallista koko maalle.

Kymmenen päivän matkan aikana Eerolalle vahvistui kuva, että Suomessa ei kerrota kaikkea, mitä Ukrainassa tapahtuu.

– Meikäläisessä lehdistössä ja poliitikkojen puheissa annetaan kuva, että kyse on vain ulkopuolisesta sekaantumisesta. Venäjä on liian helppo syyllinen kaikkeen.

– Ukrainan ongelmien alkusyyt ovat aivan sisäsyntyisiä. Jututtamani Maidanin aktiivit ovat syvästi pettyneet vallanvaihdoksen tuloksiin.

Opposition toimintamahdollisuuksia on Eerolan mukaan heikennetty ja sananvapaustilanne on huonontunut.

– Olin seuraamassa oikeudenkäyntiä, jossa oikeusministeriö, turvallisuuspalvelu ja kaksi äärioikeistolaista puoluetta yrittivät saada kielletyksi oppositiossa olevan kommunistisen puolueen.

– Sellaista sirkusta, joka oikeussalissa oli, en ole ikinä ennen nähnyt: täyttä kaaosta, huutelua ja uhkailua.

Kommentit

Eerola voi muuttaa Venäjälle, jos noin kovasti haluaa puolustella kommunismia, Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa ja oppositiota teloittavaa diktatuuria.

Muuttakoon

Eipä taija Suomen media kertoa yhtikäs mitään. Sekaisin koko Ukraina. Onneksi Eerola sentään pääsi kertomaan mikä meiningi siellä on.

hekka

Jälleen näkyy muiluttajaisäin henki löyhähtelevän kumpujen yöstä kun Eerolan silminnäkijä- ja ruumiillisesti kokema ensikädentieto ei vastaakaan omia ennakkoluuloja.

Myyryläinen

Uskokaa tai älkää niin Suomikin joutuu osallistumaan Ukrainan avustamiseen vielä monet kerrat. Pidittepä sitä tai ette.

Huikka Koponen

Se, että toimittajan valekaavussa yrittää aiheuttaa riitaa Venäjän ja Suomen välille, on kuvaamattoman vastenmielistä toimintaa. Näin Eerola teki Kataisen suhteen kun oli Ylen kirjeenvaihtajana. (Ja tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että myös Katainen on vastenmielinen ihminen.)

Bengt

Tämä "toimittaja" valittaa, että hän hakattiin Slavyansk. Slavyansk vapautui pro-venäläinen separatistit "miehitystä. Venäläisten toimittajien älä kirjoita totuuden siitä, mitä tapahtui kaupungin miehityksen aikana separatistit. Venäläisten toimittajien piilottaa noin hirmuteoista Venäjän hyökkääjät. Asukkaat Slavjansk tietää valheellisuus Venäjän toimittajia.

Olga

Separatistit Ukrainassa käyttävät säiliöitä, kranaatinheittimiä, lentokoneiden ja ohjusten kantoraketit. Nämä erät ei voi ostaa supermarketeissa. Ne tuodaan Venäjältä. Ja haluaisit sen, jos Venäjä lähettää nämä separatistit on Suomessa? Venäjä uskoo, että Ukraina ja Suomi ovat osia Venäjän keisarikuntaa. Jos menetät Ukraina, sitten Venäjä on menossa valloittamaan muita maita. Suomalaiset ovat rehellisiä ja rohkeita ihmisiä. He taistelivat Neuvostoliittoa vastaan vuonna 1938. . Ukrainalaiset ovat nyt myös taistelevat itsenäisyyden. 40 miljoonaa ihmistä on oikeus elää itsenäisesti omalla alueellaan. Tämä on sota käynnissä Ukrainassa. Venäjä tuo venäläisiä aseita, palkkasotureita ja sotilaallisia yksiköitä Venäjän armeijan rajan yli Ukraina.

Olga

Onpas aivopesty Suomessa ihmiset. Aantero puhuu vain totta . Ja tässä Suomessa ei todellakaan kerrottu kaikkea, vain se mitä EU salli, ei muuta.tisi surke media.

Astave

Luojan kiitos, kerrankin jotain muuta kuin "Venäjä hyökännyt sinne, Venäjä hyökännyt tänne. Venäläiset hakkasivat minut, venäläiset hakkasivat hänet"-tyyppista uutista. Tämäkin jopa aito ja oikea. Toivottavasti ihmiset saadaan ymmärtämään mitä siellä OIKEASTI tapahtuu!

Toni

Onneksi sinäkin olet vain trolli. Jonka aivot eivät toimi miten niiden pitäisi. Eli oman järjen käyttäminen on sallitua. Meitä kustaan silmään länsimediassa. Se on historiallinen fakta ja sinuna tutustuisin operation mockingbirdiin.
Kun ihmiselle en syötetty elämänsä alusta asti valheita hän ei enää pysty käyttämään omia aivojaan (tehdään valheesta yksinkertainen "venäjä hyökkää" toistetaan valhetta tuhansia kertoja jolloin se muuttuu totuudeksi ja massat uskoo kuten sinä ) . Trolli sana perustuu täysin totuuden vaientamiseen aivan kuten salaliittoteoreetikko. Kysymys kuuluu seuraavasti. Kuka sinulle maksaa siitä että yrität vaientaa jonkun mielipiteen tukematta omaa sanomaasi millään tavalla. Olisit sitten vaikka hiljaa jos ei ole mitään muuta sanottavaa.

Totuus ei pala tulessakaan.

Nyt venäläiset hyväksy elokuva "Paluumatkalla isänmaamme: Krim on venäläinen" ja ihmiset siellä odottamaan seuraavaa sarja "Paluumatkalla isänmaamme: Alaska on venäläinen", "Paluumatkalla isänmaamme: Suomessa on Venäjän", "Paluumatkalla isänmaamme: Arctic on venäläinen." Venäjällä kaikki on oikeus antaa tällaisen lausunnon, mutta se on kiellettyä puhua Venäjän sota Ukrainassa. Nemtsov puhui Venäjän armeijan Ukrainassa. Hän raa'asti surmansa.

karolina