Ruoka

Näitä pikkuherkkuja kelpaa napostella juuston kanssa

Paprikahilloke maistuu myös paistetun possun tai kanan kanssa, jos lisäät hillokkeeseen vähän chiliä.

Anikó Lehtinen
Paprikahilloke

2 paprikaa
1 rkl öljyä
1,5 rkl hunajaa
mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa

Halkaise paprikat ja paahda puolikkaita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia niin, että lohkojen pinta tummuu. Sekoita hillokkeen muut ainekset sillä aikaa kulhossa.

Ota paprikat uunista ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuori, pieni ne ja laita ne kulhoon.

Sekoita ja anna seisoa ainakin pari tuntia viileässä. Maista ja lisää hunajaa ja mustapippuria maun mukaan.

Vinkki: Paprikahilloke maistuu myös paistetun possun tai kanan kanssa, jos lisäät hillokkeeseen vähän chiliä.

Karamellipähkinät

2 dl pähkinä-manteli-sekoitusta
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl öljyä
hyppysellinen kanelia

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Mittaa hunaja, öljy ja kaneli kulhoon. Lisää pähkinät ja pyörittele kulhossa kunnolla. Kaada seos leivinpaperille ja paahda 150-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet.

Ota seos uunista ja odota, kunnes pähkinät ovat täysin jäähtyneet (muuten ne liimautuvat yhteen). Tarjoile juuston kanssa.

Vinkki: Voit tehdä pähkinöitä isommankin annoksen, sillä ne sopivat naposteluun myös ilman juustoja. Sekoita silloin joukkoon hyppysellinen suolaa.

Hunajalehtiset

2 levyä lehtitaikinaa
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata lehtitaikina ja kauli se kolmioiksi. Voitele kolmiot öljyllä ja valuta päälle hunajaa. Paista lehtiset 225 asteessa noin 5–10 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu