Makumaailma

Tästä se lähtee: Kasakasta tulee Nälkä

Venäläisravintola Kasakka elää enää muistoissa. Tilaa remontoidaan nyt fuusiokeittiöhenkiseksi ruokaravintolaksi. Ruokaravintola Nälkä avaa ovensa kuun vaihteessa.

Jari Sikkilä

Perinteisestä venäläisravintola Kasakasta on Kruununhaassa jäljellä enää muisto.

– Ruokalistalle jää Kasakkamenu ja pieni tarina, muuten kaikki muuttuu. Kattoihin emme remontissa koske ja takahuone jää ennalleen, mutta muuten Kasakan aika on nyt ohi, kertoo ravintoloitsija Jari Sikkilä .

Ketään ei Delifox-ravintoloiden toiminnanjohtaja Markku Orasmaan mukaan kiinnostanut jatkaa vanhan venäläisen ruokaravintolan toimintaa, kun Kasakkaa pyörittänyt yrittäjä halusi siitä luopua. Tiloissa toimii jatkossakin ruokaravintola, mutta modernilla twistillä.

Kasakan tilat valtaa maalis-huhtikuun vaihteessa Ruokaravintola Nälkä, jota Sikkilän kanssa pyörittää keittiömestari Saara Ryynänen .

Sikkilän mukaan luvassa on fuusiokeittiöhenkistä meininkiä ilman hillitöntä hifistelyä. Peruslounas maksaa 9,80 euroa, keitto vähän vähemmän ja lautasannos enemmän.

– Duunaamme esimerkiksi kuningasrapua ja tarjonta ulottuu lounaasta a la carte -annoksiin, Sikkilä toteaa.

Sikkilän mukaan Nälkä hakee asiakkaikseen 20–45-vuotiaita.

– Otamme hyvin röyhkeästi asiakkaiksemme kaikki Punavuoren hipstereistä Kruununhaan toimistoissa istuviin mainosdirikoihin. Teemme kaikille sopivia ruokalistoja ja Nälässä voi käydä monta kertaa viikossa ilman, että tulee konkurssi. Tai voi syödä hienosti ja kalliisti, jos niin haluaa.

Helsinki on jo pullollaan hyviä teemaravintoloita.”

Sikkilän mukaan Nälässä ei lukkiuduta yhteen teemaan, maailmankolkkaan tai maahan.

– Helsinki on jo pullollaan hyviä teemaravintoloita. Ja koko maailma on täynnä hyvää ruokaa.

Nälkä on sekä Sikkilän että Ryynäsen ensimmäinen oma ruokaravintola.

– Meillä on kova usko, että saamme tämän toimimaan, Sikkilä vakuuttaa.

Sikkilän ensimmäinen ravintola, Olutravintola Jano, avasi ovensa Oulunkylässä syksyllä 2012.

– Muutaman vuoden yrittäjäkokemuksella ja lähes 20 vuoden kokemuksella ravintola-alalta voin sanoa, että yrittäminen on tässä maassa haasteellista muun muassa viranomaismääräysten takia. Mutta kun ruokaa ja juomaa tehdään järkevällä konseptilla, uskon että voi onnistua. Kunhan tekee pirun paljon töitä.

Sikkilä muistuttaa, että oman ruokaravintolan avaaminen on hänelle luonnollinen askel eteenpäin ravintola-alalla.

Ravintola Kasakka

Timo T. Kaukosen ravintola avasi ovensa 19.12.1969 Meritullinkadulla.

Siirtyi Delifox-ravintoloiden omistukseen vuonna 2000.

Ravintolaa pyöritti Delifoxin vuokralaisena yrittäjä.

Helsingissä toimivat vielä perinteiset venäläisravintolat Saslik Ullanlinnassa, Troikka Töölössä ja Bellevue Katajanokalla.

Uusia venäläisruokapaikkoja ovat Pelmenit Kalliossa ja Blini sekä Kalliossa että Vantaan Koivukylässä.

Korjattu 20.3. Saslik ei ole Eirassa, vaan Ullanlinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kun alkaa viluttaa, on blinien aika14.1.2014 14.56
Venäläisravintola pyrki Espalle - päätyi Koivukylään26.7.2014 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu