Ruoka

Raakaluumupiirakka vai suklaa-pähkinäkakku? Kokeile molempia

Aniko Lehtinen

Raakaluumupiiras

Pohja:
2 dl hasselpähkinöitä (liota kuutisen tuntia)
2 dl kuivattuja luumuja
½ dl vettä

Laita irtopohjavuoan alaosan ja yläosan väliin leivinpaperia.

Mittaa pähkinät, luumut ja vesi monitoimikoneeseen ja murskaa seos tasaiseksi. Levitä seos vuoan pohjalle.

Täyte:
3 dl omenoita kuorittuna ja lohkottuna
2 dl pehmeitä kuivattuja luumuja
1 rkl juoksevaa luomuhunajaa

Koristeeksi:
noin 12 pekaanipähkinää

Sekoita täyte tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

Lusikoi massa pohjan päälle ja siisti tasaiseksi. Painele pekaanipähkinät varovasti täytteen päälle.

Laita vuoka tunniksi pakastimeen tai jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta jähmeänä. Leikkaa paloiksi veteen kostutetulla veitsellä.

Vinkki: Tämä kakku sopii hyvin myös raikkaaksi välipalaksi!

Raakaporkkanakakku

Pohja:
5 dl hienoa porkkanaraastetta
1,5 dl kookoshiutaleita
3 dl taateleita (liota puolisen tuntia)
2 dl pähkinöitä (liota pari tuntia)
vaniljauutetta tai myllystä vaniljatankoa
hyppysellinen neilikkaa
hyppysellinen kanelia
hyppysellinen pomeranssinkuorta
½ vettä tai porkkanamehua

Laita irtopohjavuoan alaosan ja yläosan väliin leivinpaperia.

Mittaa ainesosat monitoimikoneeseen ja murskaa seos tasaiseksi. Levitä seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Kuorrute:
2 dl cashew-pähkinöitä (liota kuusi tuntia)
2 tl luomusitruunan mehua
1 rkl luomuhunaja
a
½ dl itse puristettua appelsiinimehua
tilkka vettä

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneella tai tehosekoittimella.

Lusikoi kuorrute kakun päälle ja laita kylmään, joko pakkaseen ainakin tunniksi tai jääkaappiin neljäksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta jähmeänä. Leikkaa paloiksi veteen kostutetulla veitsellä.

Vinkki: Jos haluat pehmeämmän kakun, pidä se jääkaapissa. Jos taas haluat kakun koostumuksen olevan tiiviimpi, pidä kakku pakastimessa.

Raakasuklaa-pähkinäkakku

Pohja:
2,5 dl huuhdeltuja saksanpähkinöitä
2,5 dl hetken liotettuja taateleita
hyppysellinen hyvää suolaa

Laita irtopohjavuoan alaosan ja yläosan väliin leivinpaperia. Mittaa ainesosat monitoimikoneeseen ja murskaa seos tasaiseksi. Levitä seos vuoan pohjalle.

Täyte:
2,5 dl hetken liotettuja cashew-pähkinöitä

1/2 dl kookosöljyä
pari rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 dl kookoskermaa

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Painele täyte vuokaa. Anna kakun olla pakastimessa ainakin puoli tuntia.

Koristele luomukookoslastuilla ja mangososeella. Leikkaa paloiksi vedessä kostutetulla veitsellä.

Vinkki: Jos haluat kakusta täysin vegaanin, käytä hunajan sijaan agavesiirappia tai kookospalmusiirappia!

Nutella-leivokset

Pohja:
1 dl raakakaakaojauhetta
1 1/4 dl pähkinöitä
1 dl kookospalmusiirappia tai agavesiirappia
1 dl kaakaovoita 
ripaus suolaa

Mittaa ainesosat monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kestävään astiaan ja murskaa seos tasaiseksi.

Painele massa kostutetulla lusikalla pieniin silikonisiin muffinssivuokiin.

Laita vuoat hetkeksi kylmään.

Täyte:
1,5 dl luomumaapähkinävoita (ei kuumennettua)
2 rkl juoksevaa kookospalmusiirappia tai agavesiirappia
Päälle: suolahiutaleita

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.

Lusikoi täyte kostutetulla lusikalla pohjien päälle.

Tasoittele kostutetuin sormin.

Voit sirotella hieman suolahiutaleita täytteen päälle.

Laita leivokset jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Raakaluumupiirakka vai suklaa-pähkinäkakku? Kokeile molempia11.3.2015 05.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu