Paikalliset

Herttoniemen koulujen yhdistämistä vastusti 100 mielenosoittajaa

Noin sata mielenosoittajaa vastusti eilen Herttoniemessä alueen kahden koulun hallinnollista yhdistämistä.

Opetusvirasto on esittänyt Herttoniemen ala-asteen koulun ja Siilitien peruskoulun yhdistämistä. Tilalle perustettaisiin uusi alakoulu, joka jatkaisi koulutyötä kahden vanhan koulun tiloissa.

Kahden alakoulun oppilaista sekä nykyisten ja tulevien koululaisten vanhemmista koostuvaa mielenosoittajajoukkoa huolettaa muun muassa koulumatkojen piteneminen ja muuttuminen vaarallisemmiksi.

– Uuden koulun perustaminen merkinnee sitä, että vastaisuudessa alueen lapset käyvät alakoulunsa kahdessa eri rakennuksessa ja peruskoulunsa kolmessa eri koulussa, he toteavat tiedotteessaan.

– Lähikoulu ei siis välttämättä tulevaisuudessa olekaan lapselle se maantieteellisesti lähin koulu.

He muistuttavat, että kahden koulun välillä kulkee erittäin vilkkaasti liikennöity tie.

Helsingin Uutisten haastattelema perusopetuslinjan johtaja Marjo Kyllönen lupaa, ettei oppilaiden tarvitse koulujen yhdistämisen jälkeen kulkea koulupäivien aikana toimipisteestä toiseen.

Mielenosoitus järjestettiin ennen samana iltana pidettyä koulujen yhdistämistä koskevaa asukaskuulemista.

Asukastilaisuudessa vanhemmat kysyivät Kyllöseltä muun muassa yhdistämisen tuomista säästöistä. Kyllönen ei heidän mukaansa tiennyt, miten paljon säästöjä syntyy - tai syntyykö niitä.

– Haluaisimme ihan konkreettisia lukuja, toteaa Herttoniemen ala-asteen koulun Koti ja koulu –yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Laisaari.

– Säästöt on mahdollista saada myös muuta kautta. Herttoniemen ala-aste on jo vastannut haasteeseen. Tyhjillään olevat tilat on vuokrattu esikoulutoimintaan.

Vanhemmat myös kummastelevat koulu-uudistusta tilanteessa, jossa oppilasmäärä alueella on kasvamassa sadoilla lähitulevaisuudessa.

– Virasto ei ole suunnitelmissaan ottanut huomioon alueen täydennysrakentamisesta koituvaa oppilasmäärän huomattavaa kasvua, he toteavat tiedotteessaan.

Mielenosoittajat myös muistuttavat, että yhdistäminen uhkaa myös kahden toimivan ja pidetyn koulun pitkään rakennettuja opetussuunnitelmia.

– Opetusvirasto yhdistäisi kaksi koulua, joissa on hyvin erilaiset opetusmenetelmät ja käytännöt. Esimerkiksi Herttoniemen ala-asteen koulussa hyväksi koetut eri-ikäisiä lapsia kokoavat yhdysluokat ja montessoripainotus ovat vaarassa, tiedotteessa todetaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu