Puheenaihe

Kaikki 5 poikaa yhä epäiltynä raiskauksesta – poliisi oikaisee mediatietoja

Raiskauksesta epäillyt nuoret valitsivat uhrinsa Tikkurilasta tulleessa lähijunassa. Kuva Tapanilan asemalta.

Kuvituskuva

Helsingin poliisi on jatkanut Tapanilassa maanantai-iltana sattuneen raiskauksen tutkintaa. Poliisi on pidättänyt viisi 15–18-vuotiasta ulkomaalaistaustaista poikaa, ja heitä kaikkia epäillään edelleen törkeästä raiskauksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyri Hiltunen sanoo, että epäiltyjen kuulustelut ovat yhä kesken. Kuulusteluja hidastaa osin se, että niihin on omaisten ja lainopillisen avustajan lisäksi hankittava paikalle myös tulkki.

Poikia epäillään nuoren naisen raiskaamisesta Pohjois-Helsingin Tapanilassa maanantai-iltana. Pojat häiriköivät naista jo Tikkurilasta tulleessa lähijunassa. He lähtivät seuraamaan uhria tämän poistuttua junasta Tapanilassa.

Hiltusen mukaan poliisi on saanut tapahtumista silminnäkijähavaintoja ja on siksi varsin hyvin selvillä raiskausta edeltäneistä tapahtumista.

Tutkinnassa keskitytään nyt selvittämään, mitä kukakin poika on tehnyt.

Poliisin on tehtävä esitys epäiltyjen mahdollisesta vangitsemisesta torstaina.

Poikkeuksellista tapauksessa on, että osapuolia oli monta ja he kaikki olivat selvinpäin."

Hiltunen sanoo, että alaikäisiin kohdistuva joukkoraiskausepäily on Helsingissä ja Suomessa hyvin harvinainen. Poikkeuksellista tapauksessa on myös se, että osapuolet eivät olleet alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

Hiltunen oikoo mediassa levinnyttä tietoa, jonka mukaan vastaavantyyppisiä joukkoraiskausrikoksia sattuisi enemmänkin, mutta poliisi ei yleensä kertoisi niistä.

– Tällainen tulkinta ei pidä paikkansa. Poliisi tutkii kyllä useita raiskausepäilyitä. Niitä selvitetään omana työnä eikä niihin liity sellaista tiedottamisen intressiä kuin tähän tapaukseen.

– Nyt tutkinnassa oleva tapaus on poikkeuksellinen jo siksi, että tekijät ovat uhrille tuntemattomia ja epäilty rikos tapahtui ulkotiloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tapanilan raiskaus: Täällä epäillyt asuvat12.3.2015 16.12
Raiskausepäily: 5 poikaa valitsi uhrinsa junassa – nyt reagoivat HSL ja VR11.3.2015 14.03
Nuorisoporukkaa epäillään raiskauksesta Tapanilassa – ahdistelu alkoi junassa10.3.2015 14.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu