Husu Hussein ei pyydä anteeksi somalien puolesta – ”Vastuu on perheillä”

Abdirahim "Husu" Hussein sanoo, että somaliperheiden on otettava vastuu lastensa tekemisistä.

Lehdistökuva / keskusta

Tasa-arvo- ja monikulttuurisuusaktiivi Abdirahim "Husu" Hussein on vihainen. Sen jälkeen, kun selvisi, että Helsingin Tapanilassa maanantaina sattuneesta joukkoraiskauksesta epäillään viittä somalipoikaa, Husseinin puhelin on soinut.

– Menee heti pasmat sekaisin, kun tästä aiheesta kysytään, Hussein toteaa.

Myös syksyllä puhuttaneiden nuorisojengiväkivaltaisuuksien päätekijöistä osa oli somalitaustaisia.

En halua pyytää anteeksi somaliyhteisön puolesta.”

Hussein on silti sitä mieltä, ettei rikoksista saa syyttää somaliyhteisöä, jolla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä.

– On väärin leimata Suomen koko 16 000 ihmisen somaliyhteisö sen perusteella, mitä muutama heistä on tehnyt, Hussein sanoo.

– Eikä kyse ole mistään kotoutumisongelmasta. 52 prosenttia Suomen somaleista on alle 20-vuotiaita, puhutaan lapsista. Heitä on yli 8 000 ja rikoksia on tehnyt muutama.

Husseinin mukaan syy on rikoksiin syyllistyneissä nuorissa ja heidän perheissään.

– Joku vanhempi ei ole hoitanut hommiaan niin kuin pitää. Nuorten pitää oppia kotona ja koulussa kunnioittamaan toisten ihmisten fyysistä koskemattomuutta, hän sanoo.

– Liian moni nainen kohtaa seksuaalista ja muuta väkivaltaa Suomessa.

Hussein sanoo myös, että rikoksiin syyllistyvät myös suomalaiset.

– Suomalainen vanhempi mies sai juuri Espoon käräjäoikeudessa tuomion lapsen törkeästä hyväksikäytöstä, mutta hänen kansallisuudestaan tai uskonnostaan ei paljon puhuta.

Kun Hussein kuuli Tapanilan tapauksesta, hänen ei tullut mieleenkään tuntea syyllisyyttä tai miettiä, mitä ”me” olemme tehneet.

– En halua pyytää anteeksi somaliyhteisön puolesta, vaan itse tekijöiden on pyydettävä anteeksi tekemisiään, hän sanoo.

– Sen sijaan minulle tuli paha mieli sen nuoren naisen puolesta, miten hänen elämänsä on tuhoutunut.

Husseinin mielestä tekijöiden etniseen taustaan keskittyminen vähättelee uhrin kärsimystä.

Heitä me voimme vielä ojentaa ja ohjata oikeaan suuntaan elämässä.”

– Onko sillä väliä, ketkä hänet ovat raiskanneet? Minusta se ei ole olennaista, hän sanoo.

Hussein on ehdottomasti sitä mieltä, että rikoksia tehneet nuoret pitää saattaa vastuuseen teoistaan.

– Mutta se pitää tehdä lain puitteissa. Jos joku lähtee kaupungille riehumaan, siinä mennään oikeusvaltion yli, hän toteaa.

– Poliisin ja oikeuslaitoksen pitää antaa rauha tehdä työtään.

Hussein viittaa siihen, että tekijöiden nimet kiertävät netissä ja verkkokeskusteluissa viritellään lynkkauspartioita.

– On väärin, että nimet ovat julkisia. Heidät on jo tuomittu julkisuudessa, vaikka asian käsittely on kesken, Hussein paheksuu.

– Sitä paitsi he ovat nuoria, vasta lapsia, 15–16-vuotiaita. Toisin kuin iäkästä pedofiilia, heitä me voimme vielä ojentaa ja ohjata oikeaan suuntaan elämässä.

Hussein onkin osuvasti juuri viime viikolla peräänkuuluttanut Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan yhteisöllisyyttä lasten kasvatukseen.

– Kun olin pieni, jokainen asuinalueemme aikuinen on muistuttanut ja opastanut lapsia ja nuoria olemaan kunnolla. Jopa vieraillakin asuinalueilla, tehdessäni tuhmuuksia, kuten lapset usein tekevät, aikuisilla oli auktoriteetti ojentaa meitä, ja vanhemmatkin saivat asiasta tietää. Koko kylä osallistui meidän lasten kasvatukseen, Hussein kirjoitti blogissaan 6. maaliskuuta.

– Suomessa on kuulemma ollut samanlaista aikoinaan, koko kyllä on täälläkin kasvattanut lapsia yhdessä. Nykysuomessa vanhemmat ovat usein lastensa kasvatustehtävässä yksin.

Kommentit

Somalit nyt eivät tapaa pyydellä keneltäkään koskaan anteeksi. Kaikki on aina jonkun muun syytä.

Musu Mussein

Kivasti kaivoi jonkun suomiurpon pedofiilirangaistuksen tuon löyhän nuorisojoukon rikoksen pehmennykseksi. No, kaikki tietää mistä kyse joten ei sen enempää.

Ei kiinnosta husun jutut

Kaikesta näkee että yritetään kaikin keinoin kiistää kulttuurisen taustan olevan osasyynä näihin ongelmiin ja toisaalta selitetään että tekeehän joku muukin rikoksia. Ei aasialaiset ole pilanneet mainettaan jostain syystä. Hedelmätön keskustelu joka ei johda mihinkään.

hyyyshyys

Eipäs syyllistetä kaikkia aasialaisia, kuten esimerkiksi brittiläinen BBC tekee viitatessaan järjestäytyneisiin pakistanilaisiin pedofiilijengeihin. Vai oletteko kuinka useasti kuulleet esimerkiksi Euroopassa tapahtuneista kiinalaisten tekemistä joukkoraiskauksista? Eurooppalaisia lähiöitä hallinnoivista japanilaisista nuorisojengeistä? Tai etelä-korealaisista terroristisoluista?

Nämä ongelmakulttuurit ovat lähinnä Afrikassa ja Lähi-Idässä, joka kattaa vain pienen osan Aasiaa. Itä-aasialaiset ovat keskimäärin ahkeraa ja sopeutuvaista kulttuuria, jonka edustajia ottaisin mielellään enemmänkin Suomeen työperäisinä maahanmuuttajina. Harmi vain Suomen vetovoimatekijät perustuvat enemmän korkeaan sosiaaliturvaan kuin työnteon houkuttelevuuteen.

Rauhanuskonto

Kiinalaiset ovat lähinnä ateisteja
Japanilaiset ovat lähinnä ateisteja
Korealaiset ovat lähinnä ateisteja

Minkä uskonnon edustajat ovat tyypillisesti nämä terroristit, raiskaajat ja rikolliset?
Ehkä yhteinen tekijä ei sittenkään ole rotu?

tutkija

Tuosta aasialaispointista olen täysin samaa mieltä! Kaikki vietnamilaiset jotka olen tavannut joko töissä tai muuten ovat pärjänneet erittäin hyvin. Kaikki ovat työelämässä. Jotkut sairaanhoitajina, toiset ihan tehdastyössä ja onpa muutama jopa hyvässä asemassa isommassa yrityksessä. Ne jotka eivät ole muilla työntekijöinä, ovat perustaneet oman yrityksen esimerkiksi ravintolan. Heillä on harvinaisen korkea työmoraali eivätkä valita juuri mistään... Ne harvat, joilla on hämärää, on kyseessä ravintoalan perusongelma. Joskus välillä unohtuu se kassaan lyöminen varsinkin hiljaisina aikoina.

Vietnamilaiset ovat ok.

Hussein on silti sitä mieltä, ettei rikoksista saa syyttää somaliyhteisöä, jolla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä.

– Liian moni nainen kohtaa seksuaalista ja muuta väkivaltaa Suomessa.

Hussein sanoo myös, että rikoksiin syyllistyvät myös suomalaiset.

– On väärin, että nimet ovat julkisia. Heidät on jo tuomittu julkisuudessa, vaikka asian käsittely on kesken, Hussein paheksuu.

Hussein ja sain... mietippä itse nyt sanomisias hetki

kekkonen

Tyypillistä somalien kotiinpäin vetoa. He haluavat vähätellä tapahtunutta...

jsds

Milläs oikeudella joku somali husu tulee suomalaisille selittelemään suomalaistenkin tekevän rikoksia?
Juu, mutta he ovatkin omassa maassaan ja heitä on rangaistava rikoksistaan, kun ei voi maasta poiskaan karkoittaa!
Toisin kuin vierasmaalaiset rikolliset tulee karkoittaa maasta lähettäen heidät omaan maahansa jatkamaan rikollista elämäänsäö, niin suomalaiset eivät takuulla puutu Somaliassa somalien tekemiin rikoksiin!
Mutta niin kauan, kun he tekevät Suomessa rikoksia, niin suomalaisella on oikeus ja velvollisuus arvostella ja karkoittaa rikolliset maastansa pois, koska rikolliset ovat kaikkialla ei toivottuja henkilöitä, vaikka husu sanoisi mitä!

Joku tolkku oltava huijatessakin

"Hussein sanoo myös, että rikoksiin syyllistyvät myös suomalaiset."
Ihanko tosi!? Jännä juttu, että Suomessa suomalaisia syyllistyy rikoksiin. Ja kyllähän ongelmista pitää puhua, varsinkin kun kyseessä on tilastollinen yliedustus tietyn tyyppisissä rikoksissa.

hyvää yötä

Tarkoitatko persuja vai somaleita joilla yliedustus rikoksissa verrattuna muihin suomalaisiin?

tampio

"Hussein sanoo myös, että rikoksiin syyllistyvät myös suomalaiset."
Mutta suhteessa vähemmän kuin ulkomaalaiset. Lisäksi mitä tahansa suomalaiset tekevätkään, se ei oikeuta Somaleilta tällaista halveksuntaa meitä kohtaan.

Itke Mulle Joki

Jännää miten tämäkin monikulttuurijulkaisu sensuroi ja lukitsee ketjuja, kun totuus tulee ilmi.

Suomalaistasaalyödä

En minäkään pyytelisi anteeksi jos olisin ehdolla eduskuntaan ja äänestäjäjoukkoni koostuisi suureksi osaksi maahanmuuttajataustaisista äänestäjistä. Osoittaisin kuitenkin edes rivien välistä jotakin kiitollisuutta ja viestisin tätä myös edustamani yhteisön keskuudessa. Mogadishuun jääneet kaverit tuskin ovat tälläkään hetkellä varustautuneet tyylikkääseen tummansinisellä pikkutakilla, uudenkarheilla silmälaseilla ja taskuliinalla. Toivotan kuitenkin onnea vaaleihin.

Lasse98

Ei tämä ollut todellakaan mikään yksittäistapaus. Vuosia sitten joukko somaleita kouri kadulla väkivaltaisesti naapurin nuorta naista, tämä oli pitkään aivan hysteerinen. Läheskään kaikki siis on tuskin jäänyt viranomaisten tilastoitavaksi. Eikä tällaista ole koskaan tapahtunut kantasuomalaisten taholta. Koskaan!

Minä suosittelisin somaleille matkalaukun pitämistä pakattuna. Suomalainen kyllä sietää aikansa mutta… Lue Husu maanmiehillesi Suomen historiaa vuosilta 1939 - 1944. Se saattaa antaa aviisia mikä odottaa jo käytös ei muutu.

Europaeus

"heitä me voimme vielä ojentaa ja ohjata oikeaan suuntaan elämässä."

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö nuorenkin raiskajan elämän sopisi olla pilalla. Julkinen nöyryytys on mielestäni ihan ok.

Anonyymi

"Husseinin mukaan syy on rikoksiin syyllistyneissä nuorissa ja heidän perheissään."

Oikea syy on suomalaisessa näennäisdemokraattisessa hallinnossa, joka ei osaa yhtään valvoa ketä maahan päästetään. Poliisia myöten koko virkakoneisto on valjastettu selittelemään näiden "kultamunien" tekemisiä, voiko mitään vastenmielisempää olla.

Osasyyllinen on myös media, jonka tulisi olla vallan vahtikoira, eikä sensuroiva ja hännystelevä vallan puudeli.

MikkoKoo

Tietenkään syyllisiä eivät ole kuin tekijät, mutta yhteisön on mietittävä, mitä vikaa on yhteisön kautta tulevissa asenteissa, kun viiden nuoren porukassa kaikki suostuvat raiskaamaan. Jos asenteet ovat kohdallaan, raiskaaminen on niin häpeällistä, että kukaan ei halua leimautua kaveriensa silmissä raiskaajaksi.

VS

Jostain syystä kansanedustajaehdokas Husu katsoi tarpeelliseksi pyydellä anteeksi Pariisin Charlie Hebdo-iskua. Husu itse poseeraa FB-sivullaan aseen kanssa useammassakin kuvassa, jonka käyttötarkoitusta ei selitetä.
Totta että suomalaiset tekevät erilaisia rikoksia, jon ennen somalien Suomeen ryntäystä Neuvostoliitosta ja Virosta, mutta ihan kiitettävästi nämä Siad Barren hallintokauden eliitin edustajat ovat rikastaneet maamme rikostilastoja. Vertailun vuoksi vaikka vietnamilaiset ovat kaukana itäisen Afrikan edustajista.
Oikeudenkäynti käydään aikanaa, tuomiot ovat lievät, ehdollista, kansalaispalvelua ja terapiaa tekijöille. Uhri taas...Niin?.

Antifantti

Toisaalta asia on niin, ettäs jos yhteisö ei puutu mitenkään jäsentensä negatiiviseen toimintaan jää sellainen kuva, että yhteisö hyväksyy kyseiset toimet. Näin se vain on. Mutta turha asiasta enempia jauheskella, kun ko. henkilö kerää
lausunnoillaan huomiota.

ruokailija

Ymmärrettävän äkäisiä kommentteja. Kannattaisiko silti edes yrittää kuunnella Husua, ennen kuin paljastaa kaikki ennakoluulonsa. Husu osaa nääs katsoa asiaa vähän laajemmasta perspektiivistä.
Sitä paitsi hän jättää reiluna miehenä kokonaan mainitsematta sen tosiasian, että tummaihoinen sotaa tänne paennut vähemmistöperhe on usein fyysisesti ja henkisesti rikki. Lasten kasvatus Suomessa ei silloin ole helppoa.
Miten, miten haluaisin somalialaisten suhtautuvan, jos me suomalaiset olisimme joutuneet sinne sotaa pakoon ja minun lapseni olisi epäiltynä osallisuudesta tähän rikokseen?

Laajakantti

Se, että Suomi on ottanut tänne "sotaa paenneen vähemmistöperheen", ei oikeuta silti raiskailemaan ja tekemään rikoksia. Voisi odottaa vähän kiitollisuutta siitä, että Suomi tarjoaa heille asunnot, terv eydenhuollon, koulutuksen, toimeentulon, jonka eteen ei tarvitse pistää tikkua ristiin, lisäksi vielä tulkki- ja asianajajien kulut, joista kertyy melkoisen suuri summa tämänkin viisihenkisen porukan kohdalla.
Turha sitä miettiä miten somalit suhtautuisivat, jos suomalaiset olisivat joutuneet sinne sotaan pakoon, koska niinhän ei voisi käydä. Suomalaiset jäivät puolustamaan maataan eivätkä lähteneet pakkon. Lapsia lähti Ruotsiin ja suuri osa heistäkin tuli takaisin. Vaikka tulisi maailmanloppu, niin ei Somaliaan ikinä.

veroja Helsingille vuodesta 70

Kas sodan keskeltä tänne Suomeen? Kumma juttu, kun Suomesta pääsi Mogadishuun lentäen kun siellä oli avattu lentoyhteys, siis ainakin 2011-2012 . Suomesta on siirrytty sotaa pakoon aina vain lähialueille, Talvi- ja jatkosodissa väki pysytteli kotimaassaan ruokapulasta huolimatta. Luepa tuota virallista historiaa

Antifantti

FBI:n virallisten tilastojen mukaan mustat raiskaavat valkoisia USA:ssakin aivan käsittämättömässä suhteessa verrattuna omaan prosentuaaliseen lukumääräänsä. Siellä nimittäin tilastoidaan etnisyys myös rikoksissa ja ne löytyvät avoimena virallisilta sivuilta, päinvastoin siis kuin meillä.

Tiettynä vuonna on siis esim. yli 35 000 valkoista naista joutunut mustien raiskaamaksi kun päinvastainen luku on alle kymmenen! Valkoiset poikkeuksellisesti koskaan raiskaavat mustia Suomessakaan.

Tehkää johtopäätökset. Asuisin itse mieluiten vain valkoisten tai aasialaisten asuinalueella.

Erikoissiantuntija

OUTOJA AJATUKSIA...

"– Sitä paitsi he ovat nuoria, vasta lapsia, 15–16-vuotiaita. Toisin kuin iäkästä pedofiilia, heitä me voimme vielä ojentaa ja ohjata oikeaan suuntaan elämässä."

Ei kukaan kantasuomalainen tule koskaan pitämään joukkoraiskauksiin syyllistyneitä normaaleina kansalaisina - ja seksuaalirikolliset ovat taipuvaisia toistamaan tekojaan, uusintaprosentit ovat korkeita. Parasta olisi, että pojat ohjataan Somaliaan tai johonkin muuhun muslimimaahan.

"Hussein on silti sitä mieltä, ettei rikoksista saa syyttää somaliyhteisöä, jolla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä."

Kyllä se on myös somaliyhteisönkin asia, jos jäsenensä syyllistyvät jatkuvati rikoksiin - somalit kuin myös muslimimaista tulevat ovat räikeästi yliedustettuna etenkin raiskauksissa, mutta myös ryöstöissä ja pahoinpitelyissä! Jopa tutkijat ovat todenneet, että muslimiyhteisöjen pitäisi tehdä asialle jotain.

"– Onko sillä väliä, ketkä hänet ovat raiskanneet? Minusta se ei ole olennaista, hän sanoo."

Jos raiskaajat eivät ole Suomen kansalaisia, niin heidät voidaan karkottaa, joten on väliä. Suomessa on tarpeeksi omiaki rikollisia, joten emme tarvitse rikollisten tuontia enää ulkomailta. Suomen valtion velvollisuus on puolustaa kantasuomalaisten turvallisuutta - ja kun Suomeen somalit ovat tulleet vielä ns. turvapaikanhakijoina niin on aika räikeä ristiriita, jos itse sitten aiheuttavat turvattomuutta muille. Muistakaapa, että asiasta on vireillä kansalaisaloitekin.

Ja somalit ovat kuitenkin muslimeita - ja kun tiedetään, että islamissa muslimi ja ei-muslimi eivät ole tasa-arvoisessa asemassa. Suhtauminen naisiin ja raiskauksiinkin on erilainen, naisen pitää peittää itsensä ja raiskaukselle tarvitaan neljä todistajaa tai muuten raiskattu nainen tuomitaan aviorikoksesta jopa kuolemaan. Muslimit eivät kunnioita länsimaisten ja ei-musliminaisten koskemattomuutta - ja se on ongelma, mikä näkyy kaikissa muissakin maissa.

Länsimaissa ajatellaan eri tavoin!

Myötätuntoa uhrille, toivottavasti hän kuntoutuu, saisi läheisiltään lämmintä tukea ja saisi omanarvontuntonsa vähin erin takaisin.

Suurin osa raiskauksista on tuttujen, sukulaisten ja puolisoiden tekemiä. Antaa viitteitä siitä, että läheskään kaikkia ei ilmoiteta. Itte kun olin nuori ja kaupungissamme potkupalloilijat olivat puolijumalia, niin isot tytöt kuiskivat voitonjuhlista ja mitä niissä tapahtui. Sen jälkeen on tapahtunut muutosta ja valtaosa Suomen nuorista miehistä kunnioittaa naista ja naisen itsemääräämisoikeutta. Kyllä tulijatkin oppivat kun tarpeeksi moni menettää tulevaisuutensa vankilassa.

erikoisasiantuntija

En määrittelisi itseäni rasistiksi. Mutta valitettavasti kun näitä uutisia vaan riittää, joista saa selvän käsityksen, miten somalit halveksivat suomalaisia naisia - en enää ole ihan sinisilmäinenkään. Kiitos somalien? Onhan se jo huomattu ihan arkielämässäkin. Olen pikkukaupungista, josta somalit kai ovat muuttaneet omiensa luo pääkaupunkiseudulle. Mutta takavuosina kun heitä vielä täällä oli, sain kuulla miten ylimielisiä nuoret pojatkin olivat asioidessaan kuitenkin heitä auttavien tahojen kanssa - jos siellä sattui olemaan nainen. Kumma juttu, ettei se "kotouttaminen" vaan tunnu asiaa korjaavan!

Ei enää sarvesta porukkaa loisimaan ja raiskaamaan

Kansallisuudesta riippumatta, kun pystyy raiskaamaan ja sen semmoista, niin ei tod. ole enää lapsi kuten tässä vedotaan.

Pystyy lopettamaan, kun on motivaatio