Tyhjien toimistojen muuttamista asunnoiksi aiotaan hankaloittaa

Kantakaupunkiin ja sen lähialueille ehdotetaan rakennuskieltoa yleiskaavan laatimisen ajaksi. Yhteensä rakennuskielto koskisi 24 aluetta ja ulottuisi muun muassa Lauttasaareen, Ruskeasuolle, Koskelaan ja Kumpulaan. Rakennuskielto kestäisi 4,5 vuotta ja sen aikana toimisto- ja liiketiloja ei saisi muuttaa asunnoiksi muuten kuin poikkeusluvalla.

Rajattu rakennuskielto ei koskisi yksittäisiä huoneistoja 3. kerroksessa ja sitä ylemmissä kerroksissa. Niitä voisi edelleen muuntaa asuinkäyttöön.

Rakennuskieltoa perustellaan sillä, että jo ennen yleiskaavan voimaantuloa voitaisiin turvata kantakaupungin säilyminen rakenteeltaan monipuolisena ja elävänä kaupunkiympäristönä.

Helsingin seudun kauppakamari vastustaa kieltoa. Se muistuttaa, ettei tilojen pitäminen tyhjillään ole kenenkään etu ja seutu kärsii kroonisesta asuntopulasta.

Kaupunginhallitus käsittelee esitystä tiistaina.

Kommentit

Tottakai kauppakamari vastustaa - kunnes siellä huomataan, että nythän meillä ei enää ole liiketiloja kantakaupungin alueella. Silloin alkaa kiivas syyttely siitä, että on menty antamaan lupa muuttaa hyvät ja toimivat liikehuoneistot asunnoiksi, joita kenelläkään ei olo varaa ostaa tai ottaa vuokrallekaan...
Pölöpäitä tuntuvat olevan suomalaiset rahanhamstraajat kautta linjan...

Pysähtynyt