Viihde

Näyttelijä Anu Sinisalo hurahti ravureihin

Näyttelijä Anu Sinisalo on nykyään hevoshullu. Raveista pitävä nainen ei kuitenkaan ole tykästynyt vedonlyöntiin.

Toni Tervo

Näyttelijä Anu Sinisalo joutui hevoskärpäsen puremaksi osallistuttuaan vuonna 2012 Ylen Ravisuora-ohjelmassa esitettyyn Tie Teivaisiin -kilpailuun.

– Siellä opetettiin muun muassa tekemään ravilähtö ja minä hurahdin ihan täysin. Ravihevosten kanssa touhuamisessa ja niillä ajamisessa on jotain aivan järjettömän mageaa, vaikka se maailma onkin kurainen ja lannanhajuinen. Siinä on jotenkin sellaista voimaa, näyttelijä hehkuttaa.

Ravihevosten kanssa touhuaminen on järjettömän mageaa.”
Tällä hetkellä Sinisalo osallistuu raviliigaan, jossa kuudella eri tallilla on jokaisella oma hevonen. Yhdestä näistä hevosista näyttelijä on ”ostanut osan”. Rahoja vedonlyöntiin raveissa nainen ei kuitenkaan halua käyttää.

– Ihan niin vakavasti en tätä kuitenkaan ota, Sinisalo hymyilee.

Nyt Sinisalo nähdään valkokankaalla romanttisessa komediassa Ei Kiitos. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että myös Sinisalon mies, näyttelijä Antti Reini, tähdittää romanttista komediaa. Vareksista tuttu Reini esiintyy joulukuussa ensi-iltansa saaneessa Ainoat Oikeat -elokuvassa.

– Ei ainakaan vielä ole tullut keskinäistä kilpa-asetelmaa tai vedonlyöntiä siitä, kumman leffa pärjää paremmin, Sinisalo nauraa.

Anna-Leena Härkösen romaaniin pohjautuva Ei Kiitos kertoo tarinan pariskunnasta, jossa nainen haluaisi seksiä ja läheisyyttä, mutta miestä ei huvita.

– Olin lukenut kirjan aikaisemmin sen ilmestyessä. Kuitenkaan en halunnut lukea sitä ennen kuvauksia, sillä halusin tehdä Helin hahmosta omanlaiseni, Sinisalo pohtii.

– Opin tuntemaan Anna–Leenan Linnan tähdet -tv-ohjelman kuvauksista. En keskustellut hänenkään kanssa elokuvasta siitä samasta syystä, jonka vuoksi en lukenut kirjaa.

Sinisalo on kokeneena näyttelijänä ollut mukana monissa kuvauksissa. Ei Kiitos -elokuvan kuvauksia hän kiittelee vuolaasti.

– Tulen muistamaan ne yksinä hienoimpina läpi elämäni. Koko ajan oli sellainen tunne, että vastanäyttelijälle voi sanoa, jos joku kohtaus pelottaa.

Mikä kohtaus sitten Sinisalon kaltaista ammattinäyttelijää pelottaa?

– Olisi helppo sanoa, että alaston -tai seksikohtaukset, mutta ei se ole niin. Joskus kohtaukset, jotka eivät paperilla tunnu vaikeilta, saattavatkin yhtäkkiä olla itselle todella emotionaalisia näytellä. Sitä on vaikea sanoa etukäteen.

Ei Kiitos saa ensi-iltansa 10.1.

Anu Sinisalo

Ikä: 47-vuotta.

Esiintynyt sekä elokuvassa, televisiossa että teatterissa.

Ei Kiitos on ensimmäinen päärooli elokuvissa.

Nähty muun muassa televisiosarjoissa Helppo elämä, Presidentin kanslia, Vedetään Hatusta ja Linnan tähdet sekä elokuvissa Vares – Pahan suudelma ja Matti.

Vuonna 2010 Sinisalo voitti parhaan naisnäyttelijän Venla-palkinnon roolistaan televisiosarjassa Helppo elämä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu