Ruoka

Näin teet susheja neljälle

Makit ovat helppoja ja herkullisia tehdä.

Anikó Lehtinen

Riisi

400 g sushiriisiä
7 ½ dl vettä
1 dl riisiviinietikkaa
½ dl sokeria
2 tl suolaa

Huuhtele riisejä juoksevassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Mittaa keittovesi ja riisit kattilaan ja anna liota kymmenisen minuuttia. Kuumenna vesi sen jälkeen kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä parikymmentä minuuttia.

Kuumenna riisiviinietikka, lisää siihen suola ja sokeri. Anna suolan ja sokerin sulaa nesteeseen. Lusikoi riisi isoon kulhoon puulusikalla ja valuta riisiviinietikkaseos päälle. Kääntele seos riisin joukkoon. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi.

Käytä riisi makirulliin, kalifornianrulliin ja nigireihin.

Japanilainen majoneesi

1 dl majoneesi
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta

Sekoita aineet keskenään. Käytä japanilaista majoneesia makeihin tai kalifornianrulliin.

Makirullat

8 levyä merilevää
¼ kurkku ohuiksi tangoiksi viipaloituna
100 g lohta ohueksi viipaloituna
100 g tonnikalaa purkista
2 rkl majoneesia
wasabitahnaa

Viipaloi täytteet hyvin ohuiksi pitkiksi tangoiksi. Levitä bambumatto pöydälle. Laita sen päälle merileväarkki. Nosta arkille sushiriisiä ja levitä kostutetuin sormin tasaisesti niin, että riisi peittää noin 2/3 merileväarkista.

Tee riisin keskelle vako. Levitä vakoon pienen pieni määrä wasabitahnaa. Laita vakoon valitsemasi täytteet.

Rullaa merilevää itsestäsi pois päin bambumattoa apuna käyttäen. Varmista toisella kädelläsi, että täytteet pysyvät rullassa. Halutessasi voit kostuttaa rullan päät vedellä niin, että ne pysyvät kiinni.

Leikkaa merilevärullasta veteen kastetulla veitsellä suupalan kokoisia viipaleita. Tarjoa makit soijakastikkeen, wasabitahnan ja viipaloidun etikkainkiväärin kanssa.

Kalifornianrullat

sushiriisiä
4 merileväarkkia
100 g lohta/katkarapuja
2 rkl japanilaista majoneesia
1 avokado ohueksi viipaloituna
Päälle:
2 rkl seesaminsiemeniä

Aseta merileväarkki bambumatolle. Levitä päälle sushiriisiä tasaisesti. Laita päälle toinen bambumatto tai muovikelmua ja käännä sitten riisipuoli alaspäin.

Levitä täytteet suoraan merilevän päälle arkin keskelle. Rullaa käärö maton avulla tiukaksi rullaksi. Ripottele rullan päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja leikkaa suupaloiksi.

Vinkki: Voit myös paahtaa rullaa hiukan kuumalla, kuivalla pannulla, jotta saat kääröön rapean pinnan.

Nigirit

sushiriisiä
wasabitahnaa
100 g lohta ohuina siivuina
6–8 jättikatkaravunpyrstöä
1 avokado laakeina viipaleina
muutama suikale merileväarkkia

Muotoile riisistä suupalan kokoisia pitkänomaisia tankoja. Pyyhkäise hieman wasabitahnaa päälle. Asettele päälle avokadoviipaleita, lohta ja jättikatkaravunpyrstöjä. Voit sitoa nigirit laittamalla suikaleen merileväarkista jokaisen nigirin ympärille. Kostuta suikaleen molemmat päät ja liitä yhteen.

Vinkki: Kasta nigirit soijaan riisipuoli ylöspäin ennen syömistä. Näin riisi ei hajoa muodostaan ja saat suupalan kokonaisena suuhun.

Lue lisää susheista täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu