Ruoka

Testaa Liemessä-Jennin pääsiäismenu

RUOKA  Liemessä-blogista tuttu Jenni Häyriäinen kokosi pyynnöstämme nopeat ja helpot ohjeet pääsiäsmenuun, josta riittää syötävää neljälle.

Juustokakun salaisuus on mämmissä.

Jenni Häyrinen

Mämmi-juustokakku

pohja :
200 g kaurakeksejä
50 g suolaamatonta voita
täyte:
450 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl mämmiä
loraus kermaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Jauha kaurakeksit muruksi tehosekoittimella tai kaulimella paukuttamalla pussin sisällä.

Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi, ja painele taikina piirakkapohjaan.

Paista 8 minuuttia 175 asteessa ja nosta pohja pois uunista.

Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöistä tuorejuustoa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.

Jatka vatkaamista ja lisää kananmunat yksi kerrallaan.

Vatkaa niin kauan, että täyte sekoittuu, mutta älä liikaa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.

Sekoita mämmin joukkoon loraus kermaa. Tiputtele mämmipisaroita (halkaisija n. 1–2 cm) kakun päälle tasaisesti joka puolelle. Päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen ja tee hammastikulla pisaroista pyörteitä.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 150 asteessa noin 50–55 minuuttia.

Jos teet isomman satsin isompaan vuokaan, pidennä paistoaikaa hieman.

Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.

Pääsiäismunat

4 luomukananmunaa
1 tlk smetanaa
150 g lohenmätiä
vesikrassia
persiljaa
suolaa

Kananmunien keittämisessä on monta koulukuntaa. Tässä yksi niksi: sopivan kypsät kananmunat saat, kun laitat ne kylmään veteen ja keität 9 minuuttia siitä, kun vesi alkaa kattilassa kiehua.

Petaa kananmunille peti vesikrassista. Puolita keitetyt kananmunat, ripottele suolaa pinnalle ja levitä puolikkaiden päälle smetana ja mäti. Koristele persiljalla.

Lampaankare

1 kg yrtti-valkosipuli marinoitua lampaankaretta (n. 4 kpl/hlö)
voita
öljyä
vehnäjauhoja

Tarvittaessa marinoi lihaa yön yli öljyllä, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä.

Ota liha lämpiämään huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu ja laita noin puoli desilitraa vehnäjauhoja lautaselle. Leivitä lampaankareet ohuelti. Paista kareita öljyssä ja voissa noin pari minuuttia per puoli. Laita folion alle hetkeksi lepäämään.

Rosmariiniperunat

1 kg perunoita
0,5 dl oliiviöljyä
2 rosmariininoksaa
sormisuolaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Pese perunat ja kuivaa huolellisesti. Pilko lohkoiksi.

Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja hakkeloitua, tuoretta rosmariinia. Sekoita lastalla ja levitä perunat yhdeksi kerrokseksi.

Paista 150 asteessa noin 45 minuuttia. Kääntele perunoita tässä välissä.

Laita uuni kiertoilmalle ja laske lämpötila 120 asteeseen.Paista vielä noin tunti. Perunat hieman ”kuivahtavat” ja rapsakoituvat.

Lisää lopuksi sormisuolaa kuumien perunoiden päälle.

”Loppukevennyksenä” vielä yksi resepti:

Appiukon pääsiäislammas

”Osta 100 eurolla lammasta, laita pintaan suolaa ja pippuria, töki valkosipulia viiltoihin ja paista uunissa 100 asteessa n. 5 tuntia”

Reseptit: Jenni Häyrinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Bloggari neuvoo: Näin lammas paistuu uunissa melkein itsestään23.3.2015 18.00
Näin värjäät kananmunat ilman elintarvikevärejä – kaksi näppärää tapaa31.3.2015 07.00
Tämän takia leikkonarsissin varsia ei kannata leikata31.3.2015 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu