Ruoka

Hurahditko 5:2 -dieettiin? Nämä reseptit sopivat paastopäiviin

Rahka ei vaadi aina parikseen kermaa ja sokeria, marjasose riittää.

Anikó Lehtinen

Välipalarahka

1 prk (250 g) rahkaa
1 dl sokeritonta vadelma/mansikkasosetta

Laita rahka kauniiseen kulhoon, kaada sose päälle.

Vinkki: Rouhi päälle aitoa vaniljaa myllystä, niin saat annoksen maistumaan makeammalta ilman sokeria.

Yhteensä noin 200 kcal.

Jauhelihaa ja papuja tulisessa kastikkeessa

150 g vähärasvaista jauhelihaa
100 g valmiiksi keitettyjä ruskeita papuja
4–6 salaatinlehteä
1 tl chilikastiketta
hyppysellinen meiramia
1 tl makeaa paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
koristeluun 2–4 ohutta siivua avokadoa

Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Laita valmiiksi keitetyt pavut joukkoon. Mausta paprikajauheella ja meiramilla. Sekoittele hetki niin, että pavut kuumentuvat.

Tarjoa seos salaatinlehdillä. Laita mausteeksi hieman chilikastiketta.

Voit jakaa annoksen kahtia ja nauttia enemmän salaattia sen kanssa.

Yhteensä noin 470 kcal.

Selleri ja hummusherkku

10 selleritikkua
1,5 dl itse tehtyä kevyttä hummusta

Hummus (noin 3 dl):
2 dl keitettyjä kikherneitä
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl valuvaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
päälle rosépippuria

Murskaa keitetyt kikherneet kulhoon. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella muut ainesosat, maista välillä ja mausta mieleiseksesi. Anna olla viileässä tunnin tai pari. Laita rosépippuria päälle ennen tarjoilua.

Tarjoa selleritikkujen kanssa.

Yhteensä noin 200 kcal.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu