Tässä ovat Suomen parhaat kreikkalaiset – katso äänestystulos

Voittajan on helppo hymyillä. Andreas Andreou Crecianista Oulusta.

Crecian

El Grecoa isännöi Kreikan valtion matkailutoimiston ex-pomo Evangelos Patouchas.

Päivi Tuovinen

Espoolainen ravintola Marine sai kiitosta hyvästä ruuasta ja ystävällisestä palvelusta.

Johanna Erjonsalo

Herttoniemenrannassa sijaitseva Thalassa keräsi paljon kehuja.

Päivi Tuovinen

Dimitrios Barbantonis tarjoilee kreikkalaisia makuja Tikkurilan torilla Souvlaki-grillissä.

Armi Suojanen

Antikan terassi vetää Tampereella väkeä kesäisin.

Tamperelainen

SUOMEN PARAS Kysyimme lukijoilta, mistä löytyy Suomen parasta kreikkalaista ruokaa.

Ykköspaikka löytyi Oulusta. Crecianin omistajapari Andreas ja Virpi Andreou on pokannut aiemmin muun muassa Oulun Vuoden yrittäjä -palkinnon. Heidän ravintolansa täytti tammikuussa jo 15 vuotta. Se on puolensuomen kreikkalainen ja sinne tullaan myös todella kaukaa.

Vuodessa Crecian käyttää 8 000 kiloa lammasta (luuttomana punnittuna!) ja juuri nyt pääsiäisen alla on alkamassa kiivain rosvopaistisesonki.

Kiitosta Andreout saavat niin ruuasta kuin palvelustakin:

”Raikasta ja hyvää ruokaa ihanilla mauilla! Ihana, lämmin ja aito tunnelma.”

”Aina yhtä huomaavainen palvelu ja uskomaton hinta-laatusuhde!”

Kommenttien perusteella Crecianista näyttää tulleen monen oululaisen olohuone:

”Ikinä ei ole tarvinnut pettyä ruokaan tai asiakaspalveluun, kaikki elämän juhlat on vietetty siellä.”

”Grecian on ollut tuttu jo vuosia. Siellä olemme pitäneet monet Suomi-Kreikka-yhdistyksen juhlat ja syöneet herkullista kreikkalaista ruokaa.”

”Perheemme kantapaikka.”

”Aina yhtä huomaavainen palvelu ja uskomaton hinta-laatusuhde!”

Samaa suitsutusta saavat toki muutkin kärkipaikat, kuten helsinkiläinen El Greco:

”Kreikkalaisten keittiömestareiden laatima menu ja perinteiset maut yhdistettynä idylliseen ilmapiiriin luovat nautinnollisen elämyksen.”

”Laadukasta, maukasta ja järkevästi hinnoiteltua kreikkalaista ruokaa keskellä Helsinkiä.”

Joillekin paikoille on ehtinyt kertyä myös tarina, kuten Tampereen Antikalle:

”Siitä tulee aina mieleen iki-ihana Reinikainen. Tunnelma hyvä.”

Pääosassa on kuitenkin ruoka:

”Antikan annokset ovat maukkaita, hyvistä aineksista tehtyjä, kuten Kreikassa, ja sopivan runsaita.”

Listan tuoreimpia tulokkaita on herttoniemeläinen Thalassa, mutta silläkin on jo omat juttunsa:

”Ruoka ja meri!”

”On tilaa tanssimiseen. Iloinen ja lämminsydäminen henkilökunta.

”Ravintola on siunattu kirkollisella toimituksella helmikuussa.”

”Runsaat alkupalat ja jumalainen lammas. Illallinen kävi pienestä ulkomaanmatkasta.”

Ullanlinnasta Kamppiin muuttanut Minos on asiakkaidensa mielestä keidas:

”Ihana lepohetki syödä kiireisenäkin, kun on Helsingissä asioita hoitamassa. Jokainen tarjoilija on asiakkaalle ystävällinen!”

Espoon Kivenlahti on nyt nousussa. Cuppila Nousuvesi pärjäsi paras olutpaikka äänestyksessä (3.). Siellä on käynnistetty Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo. Nyt sieltä löytyi yksi maan parhaista kreikkalaisista, Marine:

”Maukas ruoka ja tosi ystävällinen palvelu. Musiikki-iltoja. Siistit tarjoilutilat. Viihtyisää ja kotoisaa.”

”Kiva isäntä ja emäntä.”

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva

Sakari Nupponen