Makumaailma

Ravintolamyllerrys jatkuu – 1892 perustettu ”Kuningas” lopetti

Tänä keväänä Königissä ei maistella parsaherkkuja.

Marketta Karjalainen

Uusi aika iski yhteen Helsingin vanhimmista ravintoloista. Vuonna 1892 perustettu ravintola König (suom. kuningas) on sulkenut ovensa ja avautuu pääsiäisen jälkeen uudella nimellä ja toimintaidealla.

Kuukausi sitten toimintansa lopetti Kruununhaassa yli neljäkymmentä vuotta toiminut venäläisravintola Kasakka.

Königin yökerho muuttui katuruokaravintola Shanghai Cowboyksi jo viime syksynä ja ryhtyi tarjoilemaan meksikolaista katuruokaa ja innovatiivisia cocktaileja.

Kerros kerrokselta Mikonkadulla sijaitsevassa Königissä edennyt uudistus ulottuu myös naapuriravintoloihin Barcelonaan ja Gaselliin.

Ravintolakokonaisuus kuuluu Center Inn -yhtiölle, joka siirtyi HOK-Elannon omistukseen tammikuussa 2013.

Perinteikkään ravintola Königin kulmalla avataan pääsiäisen jälkeen uusi ravintola nimeltään Michel.

– Suunnittelimme keittiöpäällikkömme kanssa listaa Urban Classics -teemalla: ajanhengessä olevaa, mausteista, maukasta, herkullista, yllättävää, innostavaa, iloista ja hymyt kasvoille saavaa, keskustelua herättävää kaupunkilaisen seurusteluruokaa, jonka parissa aika lentää ja arki siirtyy juhlaan, toteaa projektipäällikkö Mehdi Younes .

– Siinä yhdistyy sekä välitön uuden maailman meininki, että klassinen eurooppalainen keittiö, jatkaa toimitusjohtaja Mikko Paukkonen .

Tilan sisustusarkkitehtuurista vastaa Joanna Laajisto Creative Studiosta

Ravintolan keittiö on uudistettu ja se avautuu ruoka-salin puolelle.

Rakennuksen ja siinä olleiden ravintoloiden pitkästä historiasta kertoo omaa tarinaansa seinälle ripustettu vanhan kanta-asiakkaan, Akseli Gallen-Kallelan ravintoloitsijalle lahjoittama Bil Aktie Bol -alkuperäisteos.

Ravintola Michel avaa ovensa 10. huhtikuuta. Ruokatarjoilu käynnistyy 14. huhtikuuta.

König

Karl Königin vuonna 1892 perustaman ravintolan viihtyisästä ilmapiiristä nauttivat jo vuosisadan vaihteen tienoilla muun muassa Jean Sibelius, Akseli Gallen-Kallela, Eliel Saarinen, Eino Leino, V.A. Koskenniemi ja Toivo Kuula.

Hallitukset pitivät ravintolan tiloissa epävirallisia iltakokouksiaan ja muun muassa Marsalkka Mannerheimillä oli Königissä oma kantakabinettinsa.

Sodatkaan eivät heikentäneet Königin suosiota. König oli sodan aikana ainoa ravintola Helsingissä, jossa tarjoilua saatiin jatkaa myös ilmahälytyksien aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

"Mummotunnelin" remontti viivästyi – avautuu viimeistään vappuaattona9.3.2015 12.56
Mummotunneli menee remonttiin22.8.2014 13.23
König avaa ovensa katuruualle13.10.2014 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu