Puheenaihe

Riita repesi Hakaniemen kauppahallissa – kauppiaat tekivät valituksen

Hakaniemen Ykköskauppiaiden puheenjohtajan Pirjo Passisen (oik.) ja Jukka Rosendahlin mukaan Tukkutorin kanssa tehdyssä yhteistyössä olisi parantamisen varaa. Yhdistys teki tällä viikolla valituksen Tukkutorista teknisen palvelun lautakuntaan.

Sanna Jompero

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat ovat ajautuneet sanaharkkaan kauppahallia hallinnoivan Tukkutorin kanssa. Hallin kauppiasyhdistys teki tällä viikolla valituksen Tukkutorin toiminnasta teknisen palvelun lautakuntaan, jonka alaisuudessa Tukkutori on.

– Olemme olleet pitkään tyytymättömiä Tukkutorin toimintaan ja tiedottamiseen. Emme ole mielestämme saaneet tietoa asioista, joista meidän olisi pitäisi saada, sanoo Hakaniemen Ykköskauppiaiden puheenjohtaja, yrittäjä Pirjo Passinen.

Valitus liittyy muun muassa alkuvuonna vapautuneiden myyntipaikkojen puutteelliseen hakumenettelyyn.

– Paikka ei mennyt hakuun niinkuin olisi pitänyt. Kun yhdistys kysyi asiasta, Tukkutorilta ei tullut vastausta, toteaa johtokunnan jäsen, yrittäjä Jukka Rosendahl.

Tukkutori antoi vastauksensa vasta, kun asiasta oli tehty valitus lautakunnalle ja tiedoksianto apulaiskaupunginjohtajalle.

Tukkutorin toimitusjohtajan Timo Taulavuoren mukaan tieto vapautuvista paikoista oli jäänyt epähuomiossa laittamatta kauppiaiden sosiaalitilaan, mutta oli kuitenkin avoimessa haussa. Myös kauppiasyhdistykselle valmiiksi kirjoitettu vastausviesti oli unohtunut lähettää.

– Kauppiaat tiesivät hausta ja se oli myös näkyvillä netissä, Taulavuori toteaa.

Virheen havaittuaan Tukkutori laittoi paikat uudelleen avoimeen hakuun. Puutteet tiedotuksessa hoidettiin asianmukaisesti.

Taulavuori korostaa, että Tukkutori on pyrkinyt kehittänyt yhteistyötä kauppiaiden kanssa mun muassa kuukausittaisissa hallitapaamisissa, joissa hallin asioita on käyty yhdessä läpi.

Välillä on ollut täysi työ pysyä perässä, mistä tässä on kyse.”

Lautakunnalle tehty valitus virisi tammikuussa, kun halliyrittäjä irtisanoi paikkansa.

Vapautuvista myyntipaikoista kiinnostunut yrittäjä sai tietää paikoista soitettuaan Tukkutorille jo ennenkuin ne tulivat avoimeen hakuun. Tukkutorin sivuilla todetaan, että vuokralaista etsitään ensisijaisesti sisäisellä haulla kolmen kauppahallin kesken, vasta sen jälkeen avoimella.

– Tilanne herätti epäluottamusta, kannattaako [nykyisten kauppiaiden] hakea jatkossa muitakaan paikkoja, Passinen toteaa.

Uusi haku päättyi torstaina. Määräaikaan mennessä paikkaa haki neljä yrittäjää, joista yhden hakemus hylättiin vuokrarästien vuoksi. Paikat vuokrataan tarjousten perusteella.

Teknisen palvelun lautakunnan puheenjohtaja Tomi Sevander kertoo, että lautakunta saa aika ajoin yhteydenottoja kauppiaiden ja Tukkutorin välisistä erimielisyyksistä.

– Välillä on kyllä ollut täysi työ pysyä perässä, mistä tässä on kyse. Kauppiasyhdistys on aktiivinen ja pitää hallikauppiaiden puolta. Välillä osapuolilla tuntuu olleen informaatiokatkoksia puolin ja toisin.

Lautakunnan on tarkoitus ottaa valitus esille seuraavassa kokouksessa ensi torstaina.

Taulavuori toteaa , että asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella tyytyväisiäkin kauppiaita hallissa on, mutta myöntää, että Tukkutorin tiedottamisessa kauppahallien suhteen olisi parantamisen varaa. Syy nykytilanteeseen on resurssipula.

– Viikoittainen kirje räätälöitynä kauppahalleille olisi tietenkin hyvä. Meillä yhden tiedottajan hoidettavana on kolme kauppahallia, yhdeksän torialuetta, Tukkutori, Teurastamo ja kaupungin ruokakulttuuriin liittyvät asiat, joten kaikkeen tiedottamiseen ei jää riittävästi aikaa.

Kauppahallien hallinnointi siirtyi vuonna 2011 rakennukset omistavalta kaupungin tilakeskukselta Tukkutorille.

Molemmat osapuolet korostavat, että yhteistyötä pyritään jatkossa kehittämään hyvässä hengessä ja paremmalla yhteistyöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kauppahallin kotiinpaluu evakosta: ”Hietsu jäi sinne”10.6.2014 14.00
Kauppahallin kauppias vuokrasopasta: Järki voitti!28.5.2014 08.00
Sörnäisten Tukkutorille tulossa Lidl ja Alko27.11.2014 19.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu