Parhaat brunssit Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Päivi Tuovinen

Hyvää ruokaa pitää olla tarjolla, mutta erityinen miljöö oli kuitenkin se mikä ratkaisi, kun Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaa Sanomien lukijat valitsivat seudun parhaan brunssipaikan.

Päivi Tuovinen

ÄÄNESTYS Brunssi ei ole vain hipstereiden ja herrasväen harrastus. Lukijakisa paljasti, että seutu on täynnä hyviä brunssipaikkoja.


Pääkaupunkiseudun parhaan brunssipaikan etsintä tuotti runsaan sadon. Lähiökuppilat haastoivat terhakkaasti Kallion brunssivyöhykkeen.

Samalla kävi selväksi, että brunssille lähdetään hyvin monenlaisin odotuksin. Joku hakee konstailematonta ruokaa, toinen kaipaa myös erikoisempaa tarjontaa.

Voiton vei perinteistä ruokaa hyvin poikkeuksellisessa ympäristössä tarjoileva kahvila.

Lyömätön miljöö ja tunnelma.”

Ehdolla oli yhteensä 23 kahvilaa ja ravintolaa Helsingistä, Espoosta, Kirkkonummelta ja Vantaalta.

Koska tiedossa oli, että listalta jää pois monta hyvää ja suosittua brunssipaikka, kisassa sai äänestää myös omaa ehdokasta.

Brunssipaikkojen suurta määrää ja valikoiman moninaisuutta kuvaa hyvin , että annettujen ehdokkaiden lisäksi ääniä tuli vielä 28:lle äänestäjien omalle ehdokkaalle.

Myös voittaja löytyi ehdokaslistan ulkopuolelta.

Äänestykseen nousivat Joku muu, mikä? -vastausvaihtoehdolla mukaan nämä kahvila ja ravintolat:

Bellevue, Block by Dylan, Bon Temps Cafe, Cafe Balder, Cafe Bastvik, Cafe Engel, Cafe Talo, Cafe Tienda Espana, Deli Cafe Maya, Galleria Keidas, Gate1, Korjaamo, Kuja Bar & Bistro, Lähiö, Mercur, Mestaritalli, Min Krog, Nonparelli, Om Nam, Onda, Pjazza, Perho, Peroba Cafe, Roskapankki, Silvoplee, Sis.deli + cafe Pursimiehenkatu, Sunn ja Töölön Sävel.

Nälkäisenä ei tarvitse kotiin lähteä.”

Valintaan osallistui 445 vastaajaa.

Voiton vei täysin ylivoimaisesti Malmin lentoaseman ravintola Gate1 . Toiseksi tuli Oiva (Kallio), kolmanneksi OmNam (Kamppi), neljänneksi Sandro  (Kallio) ja viidenneksi Alppilan kirkko sekä Cafe Stoa (Itäkeskus).

Näin vastaajat perustelivat valintaansa:

”Lyömätön miljöö ja tunnelma, nähtävää lapsille ja aikuisille, oivat tarjoomukset.” (Gate1)

”Ihana tunnelma ja maittavat ateriat. Samalla kun syö voi katsella lentokoneita ja mahdollisesti laskuvarjohyppyjä. Olen käynyt siellä pienestä pitäen, silloin paikan nimi oli Sinisiipi.” (Gate1)

Gate1 sai ääniä helsinkiläisfanien lisäksi myös monilta espoolaisilta ja vantaalaisilta vastaajilta. Kesällä Gate1 aloittaa brunssit myös Ilmailumuseon ravintolassa Vantaalla.

”Oivallinen tunnelma, rento ja aito. Tarjoilut ovat todella maukkaita ja runsaita, nälkäisenä ei tarvitse kotiin lähteä. Palvelu on loistavaa ja ystävällistä.” (Oiva)

”Ihanaa kasvisruokaa ja hyvä palvelu.” (OmNam)

”Maukas ja runsas.” (Sandro)

”Upea ruoka, huokea hinta.” (Alppilan kirkko)

”Ruoka huipputasoa!” (Cafe Stoa)

Voittaja löytyi ehdokaslistan ulkopuolelta.”

Ehdokkaina olivat Alia, Alppilan kirkko, Cafe Stoa, Dylan Arabia, Fanny, Gran Delicato, Kiila, La Torrefazione, Lämpö, Meritorppa, Moko Market & Cafe, Pacifico, Oiva, Sandro, Tin Tin Tango, Huivi, Johto Cafe, Ukkohauki, Sis. deli + cafe, Bistro O mat, Fazer Cafe, Hämeenkylän kartano ja La Pasteria Italiana.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva

Marketta Karjalainen