Asuminen

Meri-Rastilaan tulee jopa 4 600 uutta asukasta

Meri-Rastilan metroaseman ympäristöstä etsitään rakentamispaikkoja uusille asuintaloille. Tavoitteena on kodit jopa 4600 asukkaalle.

Jani Jakonen

Meri-Rastilan nykyiselle asuinalueelle kaavaillaan täydennysrakentamista jo aiemmin rakennettavaksi päätetyn rantametsän lisäksi.

Tavoitteena on, että 10–15 vuoden kuluessa alueelle valmistuisi asuntoja noin 3 300–4 600 asukkaalle. Uusille taloille etsitään rakentamispaikkoja metroaseman, liikekeskuksen ja torin ympäristöstä, puistoalueilta sekä asuintonteilta nykyisten rakennusten lomasta.

Rastilan metroasema halutaan hyödyntää paremmin. Sen ympäristössä asuu nykyisin noin 5 000 asukasta, kun esimerkiksi Vuosaaren metroaseman läheisyydessä asukkaita on yli 11 000.

– Täydennysrakentaminen toisi myös uusia asumisvaihtoehtoja nykyisille asukkaille, esimerkiksi esteettömiä asuntoja hissitaloissa, arkkitehti Linda Wiksten kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo.

Wikstenin mukaan uusi rakentaminen täydentäisi lisäksi asuntojen omistus- ja kokojakaumaa. Täydennysrakentaminen voi olla myös keino rahoittaa osa nykyisten rakennusten remonteista.

Suunnittelussa selvitetään kaupan palveluiden ja pienyrittäjien tilojen lisäämistä sekä kaupungin palveluiden riittävyyttä – esimerkiksi koulun laajennus tai uusi päiväkoti voi olla tarpeen. Alueen keskeiset vetovoimatekijät halutaan säilyttää. Niitä ovat esimerkiksi vehreät kävelyreitit, yhteisöllinen leikkipuisto ja turvalliset reitit kouluihin.

Meri-Rastilan suunnittelusta järjestetään keskustelutilaisuus maanantaina 27. huhtikuuta kello 17.30–19.30 Meri-Rastilan ala-asteella, Jaluspolku 3. Asemakaavaluonnos on tarkoitus asettaa nähtäville mielipiteitä varten vuodenvaihteessa 2015–2016. Lopullisesti kaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu