Makumaailma

Luomutila lupaa:  Meillä saa Suomen parhaan hampurilaisen

LÄHIRUOKA Luomutilalla kestitään kesällä tuhansia vieraita ja grillataan itse kasvatettujen lehmien lihasta hampurilaisia .

Viikonloppuna vierailijat pääsevät katsomaan Bosgårdissa tämän kevään vasikoita. Navettaretken jälkeen vuorossa on muuttolintujen seurantaa.

Juha Perämäki

– Tänä vuonna meillä käy 5–6 000 vierasta, joista suurin osa touko–elokuun välisenä aikana, kertoo Marcus Walsh , yksi Bosgårdin omistajista ja yrittäjistä.

Kartanon kesäkausi alkoi viime viikonloppuna, jolloin järjestettiin vuoden ensimmäiset navettakierrokset sekä avattiin kauppa ja ravintola.

Tilan charolais-karja laiduntaa kesällä Pikkupernajanlahden pohjukan Natura-alueella.

– Hyvän lihansa lisäksi ne ovat terveitä, lauhkeita ja helposti käsiteltäviä, Walsh kertoo.

Lehmät teurastetaan Orimattilassa, joten eläinten viimeinen matka jää kohtuullisen lyhyeksi.

Suunnitteilla on myös a la carte -ravintola.”

Koska tilan myymän luomulihan kysyntä ylittää tarjonnan, Bosgårdissa rakennetaan parhaillaan kolmatta navettaa. Sen valmistuttua tilalle mahtuu jopa 390 ammuvaa.

– Majoituskapasiteettiakin on tarkoitus laajentaa, mutta kaikkea emme pysty tekemään kerralla. Suunnitteilla on myös a la carte -ravintola, joka olisi ainakin kesäajan auki, Walsh kertoo

Ruokaa Bosgårdissa saa nykyisinkin: päärakennuksen tilaussaliin mahtuu 70 henkeä, ja siellä tarjoillaan muun muassa äitienpäivälounasta.

Tulevan kesän uutuus ovat lampaat, joita varten on kunnostettu noin 1,5 hehtaarin metsälaidun. Opastaulu kertoo, miten metsälaiduntaminen vaikuttaa luontoon ja sen lajistoon.

– Tavoitteena on, että lapsetkin voivat ruokkia lampaita ja ihailla niitä läheltä. Lehmät ovat suuria ja sähköaitojen takana, joten niitä ei pääse silittämään.

Bosgårdin Heinävintistä on lyhyessä ajassa tullut suosittu hääpaikka. Ensi kesänä vapaana on vain yksi lauantai.

Heinävintillä on esiintymislava, A-oikeuksilla varustettu baari ja tilaa isommallekin joukolle nauttia hääateriaa sekä panna sen jälkeen jalalla koreasti.

Alakerrassa apetta saavat asiakkaat, jotka voivat nauttia kahvilatuotteita ja ostaa delistä Bosgårdin luomulihaa sekä lähiseudun valmistajien tuotteita.

Kesällä grillataan viikoittain suosittuja BBQ-annoksia tilan omasta luomulihasta.

– Meillä saa Suomen parhaan hampurilaisen omista kunnon raaka-aineista – tai rahat takaisin, Marcus Walsh lupaa.

Bosgårdissa ollaan ylpeitä myös keittiön kala- ja kasvisruuista. Hintataso on Walshin mukaan samaa tasoa kuin Porvoon vanhassa kaupungissa.

Bosgårdin kartano Bosgårdintie 68, Porvoo, www.bosgard.com.

Suoramyyntiä ja kotieläintiloja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kiinnostaako ruuan alkuperä - luomutilat avaavat ovensa28.8.2014 18.50
Tässä se on: Suomen suosituin hampurilainen18.1.2015 17.20
Mikä on Suomen ykköspurilainen? Tässä on äänestys!6.1.2015 20.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu