Paikalliset

HS: Konsulttipalvelut syövät yli sata miljoonaa pääkaupunkiseudulla

Helsingin Sanomien teettämän selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun suuret kunnat ostavat vuosittain asiantuntija- ja konsulttipalveluita yli sadalla miljoonalla eurolla. Erilaisten asiantuntijapalveluiden ostoa on lisätty yli 30 miljoonalla eurolla vuosina 2008–2013.

Lehden mukaan palveluita ostetaan etenkin isoilta konsultti- ja asiantuntijayrityksiltä ja erityisen paljon rahaa kunnissa kuluu tietojärjestelmähankkeisiin.

Asiantuntijapalveluita 12,3 miljoonalla ostaneen Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan kaupungin kannattaa ostaa erityisosaamista mieluummin ulkopuolisilta toimijoilta. Espoon kaupunginhallituksen jäsenen Pia Kauman (kok) mielestä ulkopuolisten asiantuntijoiden käyttö voi tuoda kunnan toimintaan ketteryyttä.

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Osku Pajamäki (sd) taas näkee ongelmia erilaisten konsulttipalveluiden runsaassa käytössä.

– Esimerkiksi Helsingin liikelaitosten yhtiöittämiskuvioissa on nyt paljastunut, että konsulttitöissä on tehty virheellisiä johtopäätöksiä. Herää kysymys, käytetäänkö konsulttipalveluita sen takia, että saadaan aikaan haluttu tulos, Pajamäki sanoo Helsingin Sanomille.

– Ennen perustettiin komitea, nykyisin soitetaan konsultille. Kumpikin tapa on keino vältellä vastuuta päätöksenteossa etenkin ikävissä asioissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

http://www.hs.fi/kaupunki/Asiantuntija-+ja+konsulttipalvelut+nielev%C3%A4t+p%C3%...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu