Minne mennä

Työviksen teatteriviikko tuo lavalle Vareksen ja saarnaajan

Huhtikuun tytöt eli Christina Danielsson ja Heli Pynttäri.

_

Helsingin työväenopiston teatteriviikko kokoaa yhteen työväenopiston teatteriopetuksen eri kurssien esityksiä 2.–9. toukokuuta. Kaikkiin esityksiin ja muihin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Itse asiassa esitykset alkavat jo ennen vappua: 28. huhtikuuta saa ensi-iltansa Helsinginkadun Opistotalon Studionäyttämön moderni tulkinta Jussi Kylätaskun näytelmästä Maaria Blomma . Näytelmä perustuu maallikkosaarnaaja Maaria Åkerblomin vauhdikkaaseen elämään.

Myös muut näytelmät saavat ensi-iltansa vappuviikolla, esimerkiksi Vuotalon Teatteriprojektin jännityskomedia Vares – huhtikuun tytöt saa ensi-iltansa 29. huhtikuuta.

Samana iltana on vuorossa Opistotalon ulkopuolella esitettävä Kallion Korttelidraaman vaellusnäytelmä Kadunmiehen Kallio – J.K. Harjun jäljillä .

Tunne Teatterin Prinsessa Ruusunen ja Runoteatterin Sananvalta – poliittisia runoja näkevät päivänvalon 30. huhtikuuta Opistotalossa.

Teatteriviikon aikana on tarjolla myös teatteri- ja tanssi-improvisaatiota, teatterityöpaja, stand up open mic -tapahtuma sekä paneelikeskustelu teatteritaiteesta harrastajateatterissa.

Tutustua voi myös työväenopiston muiden teatteriryhmien avoimiin harjoituksiin ja esityksiin, kuten Maunulan teatterin Selvää peliä Pääskyrannassa ja Teatteri Mellarin devising-menetelmällä toteutettuun esitykseen.

Helsingin työväenopiston teatteriopetuksen teatteriviikko jatkaa työväenopiston 100-vuotisjuhlavuotta.

Työväenopisto järjestää vuosittain kymmeniä teatterikursseja teatterin eri osa-alueista, kuten esimerkiksi näyttelijäntyöstä, naamionäyttelemisestä ja nykyteatterista. Kurssit on suunnattu sekä vasta-alkajille että teatteria jo jonkin verran tai pitkään harrastaneille.

Lisätiedot teatteriviikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu