Ruoka

Unkarilaiset juustosarvet vai minilihapullat? Molemmat sopivat juhlapöytään

Nämä suloiset sarvet kätkevät sisäänsä ruokaisan täytteen.

Anikó Lehtinen

Unkarilaiset juustosarvet

Taikina:

150 g jauhoja (noin 1,5 dl)
100 g voita
2 keitettyä ja muussattua perunaa
suolaa

Voiteluun:

1 kananmuna
½ dl emmental-juustoraastetta

Keitä ja muussaa perunat. Sekoita taikinan ainekset ja kauli taikina levyksi. Ota juomalasi, kasta se jauhoon ja ota taikinasta pyörylöitä.

Täyte:

400 g kinkkua
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
50 g voita
½ rkl sinappia
lusikallinen maitorahkaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Jauha kinkku ja kananmunat lihamyllyssä tai monitoimikoneessa massaksi. Sekoita muut ainekset täytteeseen lusikalla.

Laita jokaisen taikinapyörylän keskelle lusikallinen täytettä ja kääräise sarveksi. Voitele kananmunalla. Laita vähän juustoraastetta päälle.

Paista 220 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki: Kinkkutäytettä voi käyttää myös voileipien tai voileipäkakun täytteenä.

Pikkupikkulihapullat

Lihapullat:

500 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
½ tl makeaa paprikajauhetta
½ dl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita jauheliha, öljy ja mausteet taikinamassaksi. Pyörittele taikinasta pienen pieniä lihapullia.

Paista pullia uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Uunisipsit

3 kuorittua punajuurta juustohöylällä siivutettuna
3 pestyä perunaa juustohöylällä siivutettuna
suolaa
oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Siivuta perunat ja punajuuret. Lado ne eri kulhoihin, jotta punajuuri ei värjää perunoita. Sekoita siivuihin vähän öljyä ja suolaa ja lado ne eri pelleille.

Paista kasviksia 180 asteessa noin tunnin.

Jos haluat sipseistä oikein rapeita, tue uunin luukku esimerkiksi puukauhalla niin, että se on aavistuksen raollaan – näin kosteus haihtuu uunista ja kasvikset rapsakoituvat.

Tarjoa sipsit lihapullien kanssa.

Timjamitahna

2 dl creme fraichea
1 dl timjamia pienittynä
1 tl juoksevaa hunajaa
pieni loraus öljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet sauvasekoittimella tahnaksi.

Tarjoa tahna lihapullien ja sipsien kanssa.

Voit kattaa esille myös cocktail-tikkuja, joilla lihapullia on helppo syödä.

Lue myös: Näin järjestät tarjoilut kevään juhliin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu