Puheenaihe

Näin turvapaikkaturismi rehottaa Välimerellä – Lehti: Tallink-Silja sotkettiin mukaan

Välimeren yli erittäin vaaralisiksi tiedettyjä merimatkoja on Facebookissa markkinoitu laivayhtiön Tallink-Siljan kuvilla. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Välimeren yli vaarallisiksi tiedettyjä merimatkoja järjestävät ihmissalakuljettajat ovat sotkeneet mukaan mainontaansa laivayhtiö Tallink-Siljan.

Ihmissalakuljettajat markkinoivat palveluitaan Silja Linen ja muiden laivayhtiöiden mainosmateriaaleilla. Kuvia on levitetty Facebookissa. Alkujaan brittilehti Guardianin uutisesta kertoo Helsingin Sanomat.

Tallink-Silja on tehnyt asiasta rikosilmoituksen Viron poliisiin sekä ollut yhteydessä Facebookiin. Yhtiön viestintäpäällikkö Luulea Lääne toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että asiasta kuuleminen ja yhtiön sotkeminen laittomaan toimintaa on epämiellyttävää.

Mainoksissa markkinointi tapahtuu niin, että Egyptissä ja Turkissa toimivat salakuljettajat esittelevät merimatkoja mainostavien mainosmateriaalien kuvissa, että matkat taitetaan turvallisilla ”luksusjahdeilla”. Materiaalien kuvissa on Tallink-Siljan alus Silja Serenade.

Muun muassa Italiaan suunnattujen matkojen mainoskuvissa matkustajat nauttivat salakuljetusmatkasta rennosti laivan kannella aurinkoa ottaen, kertoo HS.

Mainostettujen matkojen hinnat vaihtelevat kohteesta riippuen 1 500 eurosta jopa 6 500 euroon. Lapset matkustavat puoleen hintaan.

Todellisuudessa salakuljetusmatkan ovat vaarallisia.

Välimeren yli Eurooppaan suunnatuissa salakuljetusmatkoissa pelätään tänä vuonna hukkuneen yli 1 700 ihmistä. Välimerestä pelastettiin viime viikonloppuna lähes 6 000 ihmistä. Salakuljettajat markkinoivat nimenomaan siksi matkojen turvallisuutta, koska ne on tiedetty erittäin vaarallisiksi.

Helsingin Sanomien siteeraaman Guardianin mukaan muun muassa turkkilaisen toimiston mainoslause on: "Turvapaikkoja ja maahanmuuttoa kaikkialle Eurooppaan – autamme ihmisiä maahanmuutossa ja turvapaikan saamisessa".

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Suomen pakolaismäärä voi kasvaa merkittävästi – ”EU-maiden hyväksyttävä sitovat kiintiöt”30.4.2015 11.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu