Makumaailma

Helsingin parhaat pihvit – esikuvat Amerikasta ja Espanjasta

LUKIJAÄÄNESTYS
Kaksi oli yli muiden, kun lukijat metsästivät Helsingin parasta pihviä ja pihvipaikkaa. Lue perustelut!

Johanna Erjonsalo

Uusi tulokas ja vanha konkari. Siinä Helsingin Uutisten lukijoiden mukaan kaupungin parhaat pihvipaikat. Äänet menivät ihan tasan.

Eerikinkadulla yli 40 vuotta toiminut Parrilla Española oli toinen voittajista. Sen juuret ovat syvällä suomalaisessa ravintolahistoriassa, sillä se aloitti jo 1960 Hotelli Tornissa.

Näin äänestäjät sanoivat:

– Yksinkertaisesti vain mehukkaimmat ja maukkaimmat pihvit!

– Helsingin murein pihviliha. Avotuligrilli antaa erinomaisen maun pihveille.

– Olin ollut kasvissyöjä muutaman vuoden, kunnes minut vietiin Parrilla Españolaan. Sain eteeni mehevän, täydellisesti paistetun pihvin ja siihen jäi vegetarismi.

Etelärannassa vasta vuodesta 2013 toiminut Goodwin on valloittanut pihvinystävien sydämet:

– Jouduin vastaamaan usein tuttavieni kyselyihin siitä, mihin Helsingissä kannattaa mennä syömään kunnon pihvi. Sanoivat, että kunnon pihviä ei saa mistään. Asian muutti se, kun Goodwin perusti ravintolan myös Helsinkiin. Sieltä saa erinomaisista raaka-aineista erinomaisesti valmistettuja pihvejä ja halutessaan riittävän isoina. Muissa paikoissa ongelmana on usein, että suurin pihvi on 200-grammainen, parhaimmillaankin vain 300-grammainen. Goodwinistä pihvejä saa aina kiloon asti, mikä on yksi kunnollisen pihviravintolan tunnusmerkeistä.

Kolmanneksi äänestyksessä pyrähti Gate 1 Malmin lentokentältä. Äänivyöry oli ehkä poliittista laatua ja perustelut enemmän miljöössä kuin pihvin kypsyysasteessa, kuten:

– Hyvän pihvin paistaa vaikka kotona pannulla, mutta toisinaan ainutlaatuisen ympäristön ja hyvän palvelun eteen pitää hieman matkustaa. Ehdotan siis paikalle ainakin yhtä Michelin-tähteä.

Neljänneksi suosituin lukijoiden joukossa oli Helmi Grilli, joka on selvästikin Helsingin salaisuus Kontulassa:

– Ruoka puhuu puolestaan. Helmi on toiminut vuosikausia menestyksekkäästi Kontulassa – paikassa, johon ulkopuoliset eivät varmaan paikan ”hyvän maineen” takia tule. Jos sinne tullaan Kontulan ulkopuolelta, niin vetotekijänä on taatusti hyvä ruoka. Paikalliset taas pääsisivät metrolla Itikseen, jos Helmen pihvi ei miellyttäisi – vaan kun miellyttää.

Viidenneksi noteerattiin Stefan’s Steak House Korkeavuorenkadulta:

– Kokonaisuudessaan hyvä kokemus. Pihvi täydellinen ja henkilökunta ammattitaitoista.

Kuudenneksi tuli Töölön viipurilaisravintola Lehtovaara:

– Vanha kunnon Lehtovaara, jossa palvelu pelaa aina. Coeur de filet Provencale maistuu joka kerta samanlaiselta eli yhtä hyvältä. Varma valinta, joka ei koskaan petä.

Vastauksia tuli 450. Ääniä sai yli 40 eri ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Listan ulkopuolelta nousussa olivat muun muassa Lihakauppa Roslundin grillit Teurastamon Portilla ja Hietalahden hallissa.

Helsinki top 6

1. Goodwin, Eteläranta ja Parrilla Española, Eerikinkatu

3. Gate 1, Malmin lentokenttä

4. Helmi Grilli, Kontula

5. Stefan’s Steak House, Korkeavuorenkatu

6. Lehtovaara, Töölö

www.helsinginuutiset.fi


Espoon top 3

1. Grilli Toro, Pohjois-Tapiola

2. Grilli Ribis, Tapiola

3. Pappa Ravintolat, Lähderanta

www.lansivayla.fi

 

Vantaan top 3

1. Oklahoma, Tikkurila

2. Korson Aada

3. Allun Grilli, Myyrmäki

www.vantaansanomat.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu