Ruoka

Näin teet suklaaomenoita ja raakatoffeeta

RUOKA  Viikon resepteissä kokataan aavistuksen kevyempiä herkkuja perinteisten karkkien korvikkeeksi.

Anikó Lehtinen

Laku-raakatoffee

2 dl cashew-pähkinöitä
1,5 dl mantelijauhoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
4 tl lakritsijuurijauhetta (saa luonteistuotekaupoista)
1,5 dl raakakaakaovoita
2 rkl kookosöljyä

Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

Jauha pähkinät monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi. Voit jättää muutaman isomman palan mukavaksi suutuntumaksi.

Lisää muut raaka-aineet sekoittimeen ja jauha tahnaksi.

Tee taikinasta pötkö ja laita se uunipaperoituun uunivuokaan.

Jätä jähmettymään noin neljäksi tunniksi viileään.

Leikkaa paloiksi.

Vinkki: Jos pidät suklaan ja lakritsan yhdistelmästä, voit lisätä seokseen myös 2 tl kaakaojauhetta.

Suklaaomenat

Kuivatut omenachipsit:

3 omenaa ohueksi viipaloituna
(1 tl kookospalmusokeria)
hyppysellinen kanelia

Suklaakuorrutus:
150 g tummaa suklaata (vähintään 70% suklaata)

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Viipaloi omenat. Laita omenaviipaleet ilmavasti leivinpaperille uunipellille, sirottele päälle kanelia ja halutessasi palmusokeria.

Laita uunipelti 100 asteiseen uuniin ja tue uuniluukku auki vaikka puulastalla. Anna omenoiden kuivua uunissa rauhassa pari tuntia, mutta katsele vähän, etteivät omenat pala. Nosta palat jäähtymään.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta jäähtyneet omenaviipaleet suklaaseen ja laita uunipaperin päälle kuivumaan viileään paikkaan, vaikkapa jääkaappiin tai parvekkeelle.

Vinkki: Voit käyttää kuorrutteessa myös maitosuklaata, tai jos haluat tehdä superterveellistä herkkua, raakasuklaata.

Karpalo-banaaninauhat

250 g kuivattuja karpaloita
1 banaani

Laita uuni kuumenemaan 50 asteeseen.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja levitä leivinpaperille mahdollisimman ohueksi levyksi.

Tue uuniluukku auki vaikka puulastalla ja nosta pelti uuniin. Anna levyn kuivua uunissa neljä tuntia.

Sulje luukku ja käännä lämpötila nollille. Anna levyn olla uunissa vielä tunti jälkilämmössä. Jäähdytä.

Irrota levy terävällä veitsellä leivinpaperista vetämällä veitsi viistosti leivinpaperin ja karpalo-banaanilevyn väliin.

Leikkaa ohuiksi nauhoiksi ja rullaa.

Vinkki: Voit tehdä nauhoja mistä tahansa kuivatuista hedelmistä, vaikka aprikooseista, päärynöistä tai ananaksista.

Mangopähkinät

3 dl pähkinöitä (mitkä tahansa pähkinät kelpaavat)
½ dl mangososetta
½ dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Kiehauta mangosose ja siirappi kattilassa ja keitä kasaan.

Pyörittele pähkinät seoksessa.

Nostele pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 100 asteessa noin puoli tuntia.

Ripottele suolaa kuumien pähkinöiden päälle.

Anna jäähtyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu