Makumaailma

Taivasravintola nousee uuteen paikkaan

:

Taivasravintola nousee taas Helsingin kattojen ylle, mutta tänä kesänä vallataan uusi paikka. Rautatientorin maisemien lisäksi näköala aukeaa tällä kertaa myös Lasipalatsinaukiolta. Aiemmin taivasravintola on koettu Helsingissä myös Kaisaniemessä ja Taivallahdessa.

Dinner in the Sky -ravintolan kohoaa juhannusviikolla Lasipalatsinaukiolle. Heinä-elokuun vaihteessa ravintola vierailee Tampereella. Helsingin Rautatientorin ylle se nousee elokuun alussa.

Viime kesänä helsinkiläiset hullaantuivat 50 metrin korkeudessa syömiseen siinä määrin, että tapahtuma oli loppuunmyyty. 

Ruokailu 40 metrissä ei sovi heikkohermoisille.”

Dinner in the Sky nostaa 22 vierasta kerrallaan ruokailemaan tai nauttimaan lasin kuohuvaa.

Konseptiin kuuluu, että vieraiden kanssa ylös nousevat keittiömestarit ovat huipputasoa. Helsingissä taivaan ovat valloittaneet muun muassa juuri Michelin-tähden saavuttanut Sasu Laukkonen Chef & Sommelierista, Pekka Terävä ravintola Olosta, ranskalainen Michelin-tähtikokki Alexandre Gauthier sekäruotsalaiset Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg. Tämän vuoden keittiömestareiden nimet julkistetaan toukokuussa.

Helsingin Uutisten toimittaja Jussi Vehkasalo testasi ravintolan kesällä 2012, ja totesi ettei ruokailu 40 metrissä sovi heikkohermoisille.

Ruokailijat istutetaan suorakaiteen muotoisen ravintolan ulkolaidoille, henkilökunta huolehtii turvavöiden kiinnittämisestä.

Ravintolahenkilökunta työskentelee asiakkaiden silmien alla, tuolin selkänojan takana on pelkkää ilmaa.

– Viikon aikana ehkä kerran tai kaksi joku asiakas on halunnut nousuvaiheessa palata takaisin maahan. Yleensä ratkaisu tulee kymmenen metrin kohdilla, se tuntuu oleva sellainen kriittinen piste, turvallisuusvastaava Kimmo Huhtamella kertoi.

Dinner in the Sky

Taivasravintolakonsepti toimii jo 42 maassa ja tapahtumia on vuosittain yli 3 500 ympäri maailmaa.

Dinner in the Skyn oikeudet Suomessa ja Baltian maissa omistaa Stopteltat Oy.

 Liput ovat myynnissä nyt osoitteessa:www.dinnerinthesky.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu