Paikalliset

Entinen nuorisokoti muuttuu yhteisöasunnoiksi

Nuoria etsitään suunnittelemaan omanlaisensa yhteisöasumisen malli. Tiloiksi on varattu entinen nuorisokoti Kannelmässä, joka lakkasi toimimasta pari vuotta sitten.

Armi Suojanen
Kannelmäen entinen nuorisokoti muuttuu nuorten yhteisöasumisen taloksi.

Projektiin haetaan nyt kahtakymmentä 18–25-vuotiasta nuorta. Heidän tehtävänään on suunnitella yhteisöasumista entiseen nuorisokotiin Kanneltie 8:n huoneistoon, johon mahtuu 11 asukasta. Asuinhuoneet ovat pinta-alaltaan 8–17 neliötä ja lisäksi on yhteistilaa. Nuorisokoti lopetti toimintansa vuonna 2013.

Suunnitteluryhmä kootaan kesäkuussa, ja suunnitelma valmistuu syyskuussa. Projektiryhmässä mukana olevista valitaan asukkaat yhteisöön.

Yhteisöasumiskonsepti tehdään yhteistyössä tulevien asukkaiden, Helsingin kaupungin asunnot Oy:n, Helsingin kaupungin kiinteistöviraston asunto-osaston sekä Oman muotoinen koti -hankkeen kesken.

Oman muotoinen koti -hankkeen tavoite on löytää uusia ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen. Kesällä on luvassa kausiasumisen kokeilu Vartiosaaressa ja syksyllä on tavoitteena aloittaa nuorten ja vanhusten yhteisasumisen kokeiluja.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu