Puheenaihe

Mitä ihmettä? Omiiko Vantaan kaupunki kaljakellunnan itselleen?

Tämä Vantaan Sanomien kuva kaljakellujista levisi maailmalle kesällä 2013.

Emmakaisa Jokiniemi


Vantaan kaupunki mainostaa jokakesäistä kaljakelluntaa yhtenä kaupungin kesätapahtumista. Erikoiseksi Helsingin Sanomien kesäliitteessä julkaistun mainoksen tekee se, että kaljakellunnalle ei ole virallista järjestäjää.

Ottaako Vantaan kaupunki kaljakelluntaa järjestettäväkseen kun se tällä tavoin sitä mainostaa, viestintäpäällikkö Päivi Rainio.

– Emme ole ottamassa sitä järjestettäväksi vaan tämä on varmaankin tällainen yleismaininta. Matkailuihmiset ovat varmaankin katsoneet vain että mitä kaikkea kivaa täällä kesäisin tapahtuu. Ihan hyvä pointti tuo kyllä, että tällä tavalla Vantaa voidaan käsittää järjestäjäksi.

Kaljakellunnassa sadat ihmiset kelluvat alkoholijuomien kanssa joessa. Jos Vantaan kaupungin katsottaisiin järjestävän kaljakelluntaa, se olisi vastuussa myös esimerkiksi tapahtuman turvallisuudesta.

– Täytyy katsoa että jatkossa tuo ei toistu tulevissa ilmoituksissa ainakaan niin, että Vantaa vaikuttaa viralliselta järjestäjältä. Tapahtumallahan ei tosiaan mitään järjestystahoa ole, Rainio toteaa.

Kaljakellunnan suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime kesänä tehtiin myös iso kansainvälinen läpilyönti, kun tapahtuma houkutti myös runsaasti ulkomaalaisia turisteja.

Kaveriporukan hullusta ideasta syntynyt tapahtuma noteerattiin ensi kerran laajasti ulkomaisilla verkkosivuilla 2013.

– Kaljakellunta on kyllä loistava tapahtuma ja käyn siellä mielellään itsekin. Vantaa panostaa myös tänä vuonna, kuten aiemminkin, alueen siivoukseen, Rainio sanoo.

Kaljakellunta järjestetään 1. elokuuta. Lähtö tapahtuu Heurekan rannasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu