Paikalliset

Tangoprinsessa hyppäsi radiojuontajaksi

Susanna Heikkiä voi kuunnella iltapäivisin Radio Nostalgialta.

Kimmo Rantanen

Susanna Heikki nousi suuremman yleisön tietoisuuteen voitettuaa tangoprinsessan tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 1997. Perheenlisäyksen saamisen jälkeen hän teki uranvaihdoksen ja suuntautui radiotoimittajaksi.

Heikki kertoo, että Radio Nostalgian suorat lähetykset suunnitellaan varsin tarkasti ennakkoon, vaikka hänellä ei olekaan apunaan käsikirjoittajaa. Radiojuontajana hänen pitää olla myös todellinen moniosaaja.

 

En ole unohtanut laulajan uraani.”

 

– Vastaan juontojen sisällöstä ja puheenaiheista sekä otan itse yhteyttä haastateltaviin. Seuraan median kautta tiiviisti maailman tapahtumia. Juontajan on oltava aikaansa edellä ennakoimalla tulevia tapahtumia. Se, mihin en voi juuri vaikuttaa, on kanavan soittolista, jonka laatii musiikkipäällikkö, Heikki sanoo.

– Itse juontotehtävien sijaan minulle suurin haaste oli aluksi studiotekninen osaaminen, mutta luottamus senkin hallintaan kasvaa työn kautta.

Heikki sanoo, ettei edes kaipaa juontajaparia.

– Nyt ohjelmasta tulee varmasti omannäköinen. Juttelen toki tuottajamme kanssa ohjelman linjasta säännöllisesti. Hän osaa antaa hyviä vinkkejä ja kertoa mikä hänen mielestään toimii. Ajatusten vaihdolla voimme avata uusia näkökulmia tuttuihinkin teemoihin.

Radiotyössä saa varautua odottamattomiin käänteisiin ja viime hetkien muutoksiin.

– Studiovieraaksi haluamme mahdollisimman ajankohtaisia henkilöitä, joten suunnitelmamme menevät usein kokonaan uusiksi ennen lähetystä. Tietty ohjelmarunko pitää olla kuitenkin jo hyvissä ajoin kasassa ja noin puolet juonnoistani olen miettinyt yksityiskohtaisesti.

Toimintansa vuonna 2011 aloittanut ”hyvän mielen radiokanava” Radio Nostalgia on suunnattu hieman varttuneemmalle kuulijakunnalle.

Pirteästä tyylistään tunnettu Susanna Heikki myöntää, että radiojuontajan työ on luonteeltaan tunneherkkää.

– Juontaessa täytyy pitää yllä positiivista asennetta, silä se tarttuu. Jos itsellä on joskus huono fiilis, se ei saa välittyä kuuntelijoille. Juontojen sisällön on oltava samaan aikaan kevyttä ja viihdyttävää, mutta silti asiallista. Kuuntelijamme ovat aktiivisia ja sosiaalisen median aikakaudella palaute on suoraa.

Radio Nostalgia erottuu kilpailijoistaan ikivihreiden klassikoiden uskollisen soittamisen lisäksi persoonallisella yleislinjallaan, mutta se on Heikin mukaan pelkästään etu.

Uudestaan keikkalavoille palannut Susanna Heikki tasapainoilee nykyään kahden työn välillä.

– En ole unohtanut laulajan uraani ja teen aktiivisesti keikkoja viikonloppuisin. Pitkien automatkojen takia keikkaileminen on fyysisesti raskasta, mutta onnistun siirtämään väsymyksen taka-alalle, sillä rakastan esiintymistä.

Susanna Heikki

Susanna Heikki on julkaissut uransa varrella kolme albumia, joista viimeisin ilmestyi 2009.

Hänen tämän vuoden alussa julkaisemansa uusin single on Jos rakkaus sattuu.

Heikki on tehnyt musiikkia yhteistyössä esimerkiksi Vexi Salmen, Kassu Halosen, Ile Vainion ja Risto Asikaisen kanssa.

Konserteissa Susanna Heikin taustabändinä soittaa Karavaani-orkesteri.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu