Puheenaihe

Niinistö pari tuntia puolustusministerinä – puhui jo ruotsinkielisen Dragsvikin lopettamisesta

Uusi puolustusministeri Jussi Niiiniistö (ps.) haluaa katsoa Suomen varuskuntaverkkoa vielä uusiksi. Tässä Niinistö (vas.) jatkojytkytunnelmissa  vaaliyönä.

Päivi Tuovinen

Suomen ruotsinkielinen lehdistö on herännyt lauantaina karuun todellisuuteen sen jälkeen, kun RKP lopetti perjantaina 36 vuotta jatkuneen hallitustaipaleensa.

Uusi puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) toteaa HBL:n haastattelussa, että hän ottaa Suomen ainoan ruotsinkielisen varuskunnan Dragsvikin kohtalon uudelleen esille.

Raaseporissa toimivan Dragsvikin kohtalosta puhuttiin kiivaasti kolme vuotta sitten, jolloin useita varuskuntia lopetettiin. Puolustusvoimien johto olisi siirtänyt Dragsvikin varuskunnan Kirkkonummen Upinniemeen.

Silloinen puolustusministeri Stefan Wallin (r.) sai torjuttua ajatuksen.

Niinistö totesi HBL:lle perjantaina oltuaan vain pari tuntia puolustusministerinä, että varuskuntaverkko katsotaan uudelleen. Niinistön mielestä nykytilanne ei ole välttämättä paras mahdollinen.

Niinistö ei ota kantaa siihen pitäisikö Dragsvik lopettaa, mutta muistuttaa, että puolustusvoimien johto olisi halunnut tehdä niin jo viime kerralla, kun hallitus pohti varuskuntien lopettamisia.

Niinistö myöntää, että lain mukaan Suomessa pitää antaa varusmieskoulutusta ruotsiksi, mutta missä se tapahtuu, on eri asia.

Entinen puolustusministeri Carl Haglund (r.) pitää KSF-median lehdissä Niinistön puheita tarpeettomana populismina. Dragsvikin siirto Kirkkonummelle maksaisi Haglundin mielestä miljoonia.

- Varuskuntaverkkoon ei ole mitään aihetta nyt puuttua, minä tiedän sen paremmin kuin kukaan muu, koska olin vielä aamulla puolustusministeri, Haglund  toteaa.

Ruotsinkielisissä lehdissä hämmästellään myös uuden eduskunnan puhemiehen Mari Lohelan vanhoja kannanottoja, joissa hän olisi ollut valmis tekemään Suomesta virallisesti yksikielisen maan eli suomenkielisen.

Lohela toivoo, että hänen vanhoja kannanottojaan ei enää muisteltaisi.        

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu