Vaalikoneemme on nyt avattu!

Minne mennä

Vaahteraliiga käynnistyy perjantaina – arviot alkavan kauden asetelmista

Roosters aloittaa jo huomenna tämä kauden pelinsä Vaahteraliigassa.

Emma Hakala

Helsinki Roosters ja Seinäjoki Crocodiles ottavat varaslähdön Vaahteraliigaan huomenna Velodromilla, jolloin käynnistyy Suomen amerikkalaisen jalkapallon mestaruussarjan 36. kausi. Perjantaina 5. kesäkuuta kello 18 alkaen pelataan Velodromin kenttäremontin alta siirretty 10. kierroksen ottelu.

Roosters on jo pelannut kaksi IFAF Europe Champions Leaguen karsintapeliä. Joukkue voitti Kööpenhaminan Towersin ennen rökäletappiota Carlstad Crusadersia vastaan. Roosters hyökkäys oli koko ottelun vaikeuksissa Crusaders puolustuksen paineen alla eikä puolustus pystynyt kuin hieman hidastamaan Crusaders hyökkäystä.

Tämän jälkeen Roosters valmennuksella on ollut kolme viikkoa aikaa hioa pelikuvioita. Crocodilesia vastaan hyökkäyksen linjan pitää pystyä antamaan paremmin aikaa pelinrakentaja Josh Hollingsworthille etsiä vapaat laitahyökkääjänsä. Roosters puolustuksen pitää myös pystyä pysäyttämään Crocodiles hyökkäys.

Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen saa Vaahteraliigan tulikasteen perjantaina.

Crocodiles on pelannut harjoitusottelun I divisioonan Vaasa Royalsia vastaan. Harjoitusottelun luonteesta johtuen seinäjokelaisten niukasta voitosta ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Vasta perjantain ottelu näyttää onko Seinäjoen valmennus saanut ulko- ja kotimaiset pelaajat samalle pelikirjan sivulle.

Ennakkosuosikin viitta Turku Trojansin harteilla.”

Vaahteraliigaan osallistuvat 69ers ja Roosters Helsingistä, Porvoo Butchers, Seinäjoki Crocodiles, Turku Trojans ja Vantaa TAFT. Vaahteraliigassa pelataan kaksinkertainen sarja ja neljä parasta kamppailee pääsystä 12. syyskuuta pelattavaan Vaahteramalja XXXVI:ään.

Sarjan ennakkosuosikin viitta on tukevasti Turku Trojansin harteilla. Turun pelaajarunko pysyi kauden jälkeen hyvin koossa. Viime syksyn puhutuin siirto oli pelinrakentaja Robert Johnsonin siirtyminen kolmen mestaruuskauden jälkeen Roostersista Trojansiin.

Kun laitahyökkääjä Tommi Pinta siirtyi Saksasta Turkuun, on Johnsonilla kohteinaan maajoukkueen aloittavat laitahyökkääjät. Mikäli Robert Johnsonin viime kesänä loukkaantunut polvi on pelikunnossa, aiheuttaa Turun hyökkäys muille päävalmentajille kosolti päänvaivaa. Turun päävalmentajana jatkaa joukkueen viimekaudella hopealle luotsannut Mikko Virolainen .

Helsinki Roostersissa on tapahtunut viimekauden jälkeen melkoinen myllerrys. Eri syistä 31 pelaajaa poistui kokoonpanosta. Tilalle on siirtynyt muun muassa Vantaan TAFT:ista useita pelaajia. Viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu keskushyökkääjä Jaycen Taylor ja puolustuksen tukimies Santtu Äyräväinen jatkavat joukkueessa.

Roostersin Carlstad Crusadersille kärsitty tyly 42–7 tappio osoittaa, että kolmen mestaruuden päävalmentaja Juha Hakalalla apuvalmentajineen on paljon töitä muokatakseen Roostersin playoff-joukkueeksi.

Seinäjoki Crocodiles on totuttu näkemään viime vuosina playoffeissa. Seinäjoella on yleensä ollut Vaahteraliigan laajin ja laadukas ulkomaalaisvahvistusten joukko joukkueessaan.

Seinäjoen kotimainen runko on pysynyt hyvin kasassa. Mikäli tuore päävalmentaja Henri Kotanen saa ulko- ja kotimaiset pelaajat pelaamaan hyvin yhteen, esiintynee Crocodiles tänäkin vuonna playoffeissa.

Porvoo Butchersin tulisieluinen päävalmentaja Jari Leivoja hykertelee tyytyväisyyttään. Hyvinkää Falconsin kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä Porvoo sai lisää leveyttä kokeneeseen, mutta kapeahkoon joukkueeseensa hyvinkääläispelaajista. Kun maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry palasi Saksasta Porvooseen kohteinaan muun muassa Mikey Kyei ja Ville Kurvinen , lisäksi kokenut puolustuksen takakenttä, palannee Butchers playoffeihin.

Helsinki 69ers on alkanut päästä eroon höntsäilyjoukkueen maineestaan ja osoittautunut varteenotettavaksi Vaahteraliigajoukkueeksi. Viime kauden jälkeen joukkueeseen liittyivät pelinrakentaja Cedric Johnson ja nopea laitahyökkääjä Sebastian Sagne . Ongelmia päävalmentaja Jason Thomasille voi tuottaa puolustuksen ja hyökkäyksen linjapelaajien vähyys.

Roostersin jälkeen eniten pelaajia viimekaudesta menetti Vantaa Taft. Pelinrakentajaksi on värvätty USA:n ylimmällä yliopistotasolla pelannut Jamal Londry-Jacksoni . Päävalmentaja Rami Liljan joukkueelle on tarjolla mustan hevosen osa tällä kaudella.

PEKKA LYLYHARJU

 

Lisää aiheesta: 

Nyt kaadetaan ruotsalaiset – Helsingin Roosters kohtaa Ruotsin mestarit14.5.2015 14.20
Jaycen Spears huikea suoritus – Roosters nujersi Tanskan Towersin 13-04.5.2015 11.03
Jenkkifutiskausi käynnistyy Euroliigalla – Roosters kohtaa Köpiksen Towersin29.4.2015 17.20

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu