Paikalliset

Lauttasaaren ostari jyrätään – tältä näyttää uusi kauppakeskus

Lauttasaaren tuleva kauppakeskus nousee metroaseman päälle. Liikehuoneistoijen yläpuolelle tulee asuntoja.

YIT

Vuonna 1970 valmistunut Lauttasaaren ostoskeskus puretaan uuden ostoskeskuksen tieltä. Rakennusyhtiö YIT kertoi torstaina suunnitelmasta, jossa vanhan ostarin tilalle rakennetaan uusi kauppakeskus ja sen päälle kolme asuinkerrostaloa.

Lisäksi keskuksen yhteyteen rakennetaan maanalainen pysäköintilaitos.

Vanha ostoskeskus tyhjenee ja lopettaa toimintansa jo huhtikuun lopussa. Auki jää vielä Vaunu-aitta, joka toimii tiloissa toukokuulle.

Ostoskeskuksen purkaminen aloitetaan toukokuussa ja se kestää arviolta kolme kuukautta. Tästä betonirakenteiden purun osuus on noin kymmenen viikkoa. Purkutöistä voi aiheutua haittaa asukkaille.

Purkutöiden ajaksi alue aidataan YIT:n mukaan noin kaksimetrisillä aidoilla, jotka päällystetään suodatinkankaalla pölyn torjumiseksi.

Lisäksi purettavia rakenteita kastellaan pölyn muodostumisen minimoimiseksi.

Korttelia ympäröivillä katualueilla käynnistyvät johdonsiirtotyöt jo huhtikuussa. Kävelyliikennereitteihin tulee muutoksia ja niistä tiedotetaan eri medioissa ja paikan päälle asennettavilla kylteillä, YIT lupaa.

Liikennejärjestelyt suunnitellaan yleisten Helsingin kaupungin ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Työmaaliikenne pyritään järjestämään purkuvaiheessa pääasiassa Otavantien kautta.

Todennäköisesti myös Kauppaneuvoksentielle tulee työmaaliikennettä jossain määrin.

Naapurustoa tiedotetaan purkutyön kulusta ja luonteesta, jolloin naapurusto osaa varautua purkutöistä johtuvaan tilapäiseen häiriöön.

Kauppakeskuksen rakennustyöt jatkuvat arviolta keväälle 2017. Syksyllä käynnistyvät louhintatyöt ja alkuvuodesta 2015 alkaa kauppakeskuksen perustusten rakennustyöt.

Kauppakeskus sijaitsee erinomaisella paikalla arviolta vuonna 2016 valmistuvan Lauttasaaren uuden metroaseman yläpuolella. Kauppakeskuksesta on suora yhteys asemalle.

Kauppakeskuksen päävuokralaisiksi on jo varmistunut S-market, K-supermarket ja Alko ja lisäksi sinne tulee ravintoloita ja kahviloita sekä erikoisliikkeitä.

Kuusikerroksisiin asuinrakennuksiin rakennetaan yhteensä 140 erikokoista asuntoa, yhteispinta-alaltaan lähes 10 000 kerrosneliötä. Asunnot tulevat myyntiin 2016. Autopaikkoja pysäköintilaitokseen tulee noin 230.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu