Puheenaihe

Näistä poikkeusajan vempeleistä povataan hittiä armeijan huutokaupassa

KIERRÄTTÄMINEN   Puolustusvoimien huutokauppaan odotetaan tänäkin vuonna paljon väkeä.

Jälkikäsittelypäällikkö Heikki Välimäki näyttää, miten lähes käyttämättömät voimakoneet toimivat.

Sauvo Jylhä

Hyrylän varuskunta-alueella järjestetään jo viidettä kertaa puolustusvoimien käytöstä poistetun materiaalin huutokauppa. Myynnin tuotot menevät lyhentämättöminä Puolustusvoimien käyttöön.

Viiden vuoden aikana huutokauppa on jäänyt pitämättä vain kerran. Tavaroiden erillismyynti oli kuitenkin myös tuolloin pystyssä.

Millogin jälkikäsittelypäällikkö Heikki Välimäki laittoi maanantaina huutokaupattavia tavaroita valmiiksi esille myyntiä varten.

– Vaatetta, kenkää ja nahkasaapasta menee varmasti paljon. Suurin osa näistä on täysin käyttämättömiä.

Paikalle odotetaan noin tuhatta ihmistä.”

 

 

Huutokaupattavan materiaalin lisäksi alueella myydään erillismyynnillä muita Puolustusvoimille kuuluneita, suurimmaksi osaksi käyttämättömiä tavaroita. Näihin kuuluvat muun muassa vaatteet.

 

– Uudet takit maksavat 10 euroa kappale, käytetyillä on hintaa viisi euroa.

Elinkaarensa päässä olevat tai tarpeettomat puolustusvoimien materiaalit tuodaan huutokaupattavaksi. Ne ovat voineet olla myös järjestelmän käytössä ja järjestelmän mennessä ohi, materiaaleilla ei ole enää käyttöä puolustusvoimille.

Ostaja voi käyttää esimerkiksi huutamansa pakettiauton vara-osia miten itse haluaa. Toki autot toimivat myös yksityisessä käytössä.

Tänä vuonna Välimäki uskoo voimakoneiden olevan suosittuja. Ne sopivat turvaksi esimerkiksi poikkeuksellisen pitkien sähkökatkojen varalle.

– Ne ovat hyvässä kunnossa ja pitävät esimerkiksi sähköt pakastimissa, jos ne muuten sammuvat. Ne on poistettu Puolustusvoimien materiaaleista, koska niillä ei ollut enää käyttöä.

Voimakoneita on huutokaupattavana parisenkymmentä kappaletta. Ne tulivat myyntiin viime elokuussa, eikä enempää ole jäljellä. Lisää ei myöskään ole tulossa.

Voimakoneiden lisäksi suosittuja ovat peräkärryt, veneenkuljettimet ja maastokuorma-autot, joita on tarjolla 13.

Myynti kestää kolme päivää, keskiviikosta perjantaihin. Huutokauppa on ainoastaan torstaina, mutta erillismyynti on auki jokaisena päivänä.

Myymättä jääneet materiaalit toimitetaan SA-Kauppoihin. SA-Kaupan myymälät muodostavat ainutlaatuisen konseptin, jotka tarjoavat tuotteita, joita ei muualta saa.

Puolustusvoimien huutokauppa

Huutokauppa ja erillismyynti järjestetään Hyrylän varuskunta-alueella (Klaavolantie 2, Tuusula) torstaina 11.6. kello 10. Portit avataan kello 9.

Myytävä materiaali on nähtävillä myyntipaikalla keskiviikkona 10.6. kello 9–17.

Myytävänä olevien huutoerien kokonaismäärä on noin 250 kappaletta.

Tavaroita voi tiedustella numeroista 040 315 7999, 040 538 5515 tai 0400 868 459.

Lisää valokuvia sekä myyntiluettelot myytävästä materiaalista ovat nähtävillä osoitteessa millog.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu