Helsinkiin tornihotellin rakentava norjalaismiljonääri: ”Hotelli on muutakin kuin nukkumapaikka”

Norjalaisten kelpaa nyt hymyillä Helsingissä. Hotellibisneksessä mukana oleva Anders Buchardt, hotelliketjun omistaja Petter Stordalen ja sijoittaja Arthur Buchardt poseerasivat Jätkäsaaren hotellityömaalla.

Clarion Hotel Helsinki

16-kerroksisen hotellitornin peruskiveä muuraamassa hotelliketjun omistaja Petter Stordalen, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, sijoittaja Arthur Buchardt ja arkkitehti Aki Davidsson

Clarion Hotel Helsinki

Jätkäsaareen rakennettavan 16-kerroksen Clarion-hotellin peruskivi muurattiin keskiviikkona iltapäivällä. Tapahtumaan osallistuivat muun muassa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, norjalainen hotellisijoittaja Arthur Buchardt sekä Nordic Choice Hotels -ketjun omistaja Petter Stordalen.

Yhteensä 183 hotellia omistava hotellimoguli Stordalen kertoi olevansa kiitollinen ja ylpeä uudesta Suomen aluevaltauksesta.

– Nordic Choice Hotels on jo tehnyt suuria investointeja Skandinaviaan, emmekä enää voi olla huomioimatta Helsingin tarjoamia mahdollisuuksia. Olemme jo pitkän aikaa etsineet täältä projektia, joka sopisi profiiliimme ja vastaisi kunnianhimoamme. Kun tämä mahdollisuus viimein tuli eteemme, emme epäröineet, sanoi Stordalen.

– Jotkut ihmiset ajattelevat, että hotelli tarjoaa vain nukkumapaikan. He ovat väärässä. Hotellit ovat taianomaisia kohtaamispaikkoja, joissa juhlistetaan elämän tärkeitä tapahtumia.

Jätkäsaaren Clarioniin rakennetaan 427 huonetta. Ne sijoittuvat kahteen torniin, joista korkeampi on meren pinnasta laskettuna noin 77 metriä. Torneja yhdistää lasiseinäinen, korkea hissiaula, ja toisen tornin huipulle avataan yleisölle avoin maisemabaari.

Clarion Hotel Helsingin on tarkoitus avata ovensa yleisölle lokakuussa 2016. Jätkäsaaren hotelli on alku Suomen hotellimarkkinan valloitukselle.

– Emme ajattele hotellibisnestä viiden vuoden aikajänteellä, vaan rakennamme hotellimme seuraavia 25–50 vuotta ajatellen. Toki ajat ovat välillä vaikeampia, mutta tiedämme, kuinka kääntää haasteet mahdollisuuksiksi, Stordalen luonnehti.

Clarion ottaa käyttöön myös tyhjillään olevan, suojellun makasiinirakennuksen vuodelta 1935. Tuhannen vieraan kongressikeskus yhdistetään hotellitorneihin lasisella käytävällä.

Hotellin peruskiveen muurattiin päivän lehdet Suomesta ja Norjasta, euroja ja Norjan kruunuja sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlamitali.

– Työtä hotellin eteen on valmisteltu pitkään, ja olemme oppineet paljon norjalaisilta. Tuntuu hyvältä nähdä betonipilarien nousu vanhojen makasiinien viereen, totesi arkkitehti Aki Davidsson hotellin suunnittelusta vastaavasta Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:sta.