Puheenaihe

Pakolaisten vastaanottamiseen ehdotetaan 19,5 miljoonan euron lisärahoitusta

Pakolaiskeskuksille ehdotetaan määräaikaista lisärahoitusta. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Hallitus esittää vuoden 2015 toisessa lisätalousarviossaan lisärahoitusta turvapaikkahakemusten käsittelyyn ja vastaanottokeskuksille.

Esityksen mukaan turvapaikkahakemusten käsittelyyn myönnettäisiin 0,7 miljoonaa euroa lisärahaa Maahanmuuttovirastolle.

Lisärahoituksella palkattaisiin määräaikaisia käsittelijöitä turvapaikkatutkintaan, koska turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut tämän vuoden alkupuoliskolla 54 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Sisäministeriön mukaan ilman lisäresursseja hakemusten käsittelyajat pitenevät.

Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu edellyttää myös vastaanottokeskusten rahoituksen lisäämistä tilapäisesti. Vastaanottokeskusten toimintaan ehdotetaan 19,5 miljoonan euron määräaikaista lisärahoitusta.

Vuoden 2015 turvapaikkahakemuksia ennustetaan tulevan Suomeen vähintään 5 000 ja jopa 7 000, mikä on ainakin 1 000 enemmän kuin Maahanmuuttovirasto pystyy nykyresursseillaan käsittelemään.

– Sujuva ja nopea turvapaikkahakemusten käsittely hillitsee pitkällä tähtäimellä turvapaikanhakijoiden vastaanoton kokonaiskustannuksia, kun turvapaikanhakijoiden odotusaika vastaanottokeskuksissa ei pitkity, todetaan sisäministeriön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu