Ruoka

Tällä ohjeella marja-marenkikakku onnistuu

RUOKA  Viikon ruokasivulla leivotaan tällä kertaa kesäisiä leivonnaisia. Testaa myös bloggarien suosiman raparperipiirakan ja vadelma-vaahtokarkkimoussekakun ohjeet!

Kirpeänmakea marjamarenkikakku on kesäherkkujen aatelia.

Anikó Lehtinen

Pohja:

4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunanmehua

Täyte:

1 dl Lemon Curd -tahnaa
mansikoita, mustikoita, karhunvatukoita

Kuumenna uuni 125-asteiseksi.

Ota leivinpaperi ja piirrä siihen kaksi samankokoista, uunipellille mahtuvaa ympyrää.

Erottele kananmunanvalkuaiset teräskulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vatkaten.

Sekoita perunajauhot loppuun sokeriin ja vatkaa seos valkuaisvaahdon joukkoon.

Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Nostele vaahtoa lusikalla ympyröiden sisään ja muovaa kahdeksi tasaiseksi levyksi.

Jos haluat ,voit lopuksi tehdä muutaman pienen marengin uunipaperille kakun koristeeksi.

Laita marengit uunin alatasolle ja paista noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on hieman kellastunut ja pohja on kuiva. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

Nosta ensimmäinen marenkilevy paistinlastojen avulla varovasti tarjoiluvadille. Voitele marenkilevy varovasti lemon curd -tahnalla ja nostele päälle marjoja. Laita toinen levy päälle ja voitele lemon curdilla.

Laita päälle marjoja ja pieniä marenkeja. Halutessasi siivilöi koristeeksi tomusokeria.

Vinkki: Täytä marenki juuri ennen tarjoilua, muuten se sitkistyy. Älä heitä keltuaisiakaan hukkaan, vaan tee niistä nopea munakas.

Testaamisen arvoisia makupareja

Raparperi paistettavan juustokakun mausteena.

Kesän marjat raaka-kakuissa.

Omenaa raasteena suolaisessa leivonnaisessa.

Mansikka suklaakakun koristeena.

Kaurapaistos kauden hedelmien ja marjojen kanssa.

Tomusokerissa pyöritetyt marjat kaikkien makeiden leivonnaisten koristeena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Näin leivot bloggareiden suosiman raparperipiirakan7.7.2015 23.00
Vadelmia ja vaahtokarkkeja? Kokeile molempia kakussa8.7.2015 05.00
Kakkutaiteilija? Kyllä – ja tätä hän tekee26.4.2015 09.07
Näin leivot raakakakkuja itse11.3.2015 05.00
Näin syntyi 13,5 kiloa piparkakkutaikinaa vaatinut Mordorin Musta Torni20.12.2014 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu