Puheenaihe

Amerikkalaistutkija: Suomen media on Soinin edessä nolo ja hampaaton

Haltzel pitää Soinia erittäin älykkäänä ja kunnollisena miehenä.

Päivi Tuovinen

Suomen Ulkopoliittisen instituutin vierailevana tutkijana vuoden 2015 viettävän Michael Haltzelin mukaan suomalaiset tiedotusvälineet luovuttavat ulkoministeri Timo Soinin (ps.) edessä liian helposti.

– Kansallinen lehdistö näyttää tyytyvän yhteen välttelevään vastaukseen ja jättävän sen jälkeen asian sikseen, kirjoittaa Haltzel Huffington Postiin kuuluvassa The World Postissa.

Haltzel kuvailee Perussuomalaisilla olevan rasistinen ja maahanmuuttovastainen siipi, jota Soini ei poliittisista syistä voi pitää kurissa. Siitä huolimatta, että siiven lausunnot ovat pahimmillaan järkyttäviä.

Kirjoituksessaan Haltzel ihmettelee myös suomalaista yleisöä. Vaikka puhe ja sen pitäjä olisivat kuinka vaikuttavia, puheen jälkeinen kyselytilaisuus alkaa aina yleisön nololla hiljaisuudella. Itsensä ilmaisun puute on Haltzelin mukaan suomalaisten miellyttävän vaatimattomuuden kääntöpuoli.

Tästä huolimatta Haltzel on viihtynyt Suomessa mainiosti. Haltzel on asunut Suomessa aiemminkin, kun hän teki tutkimusta väitöskirjaansa varten yli neljä vuosikymmentä sitten.

Haltzel on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Yhdysvaltojen nykyisen varapresidentin, silloisen senaattori Joe Bidenin ulkopoliittisena asiantuntijana sekä Johns Hopkins -yliopiston johtavana tutkijana.

Lisää aiheesta: 

Perussuomalaisten hallituserolla spekuloidaan – Soini Ylellä: Miksi päästää vas, vihr ja kok....?13.7.2015 09.15
Kokoomusvaikuttaja: Soini keikuttaa jo hallitusta ─ kaatuuko ennen ensi kesää?28.6.2015 10.43
Väyrynen Soinille: Nyt mennään ”perse edellä puuhun”14.6.2015 15.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu