Puheenaihe

Immosta vastaan mielenosoitus Helsingissä – järjestäjä pysyy piilossa

Kansalaistorille kerääntyy huomenna rasismin vastustajia.

Päivi Tuovinen

Olli Immosen (ps.) ympärillä vellova kohu on saanut rasismin vastustajat liikkeelle. Tiistaina järjestetään mielenosoitus Kansalaistorilla rasismia ja vihaa vastaan kello 17–20.

Mielenosoituksen Facebook-tapahtumassa sanotaan, että monikulttuurisuus ei ole painajainen.

– Painajaisen sijaan meillä on unelma kaikille avoimesta Suomesta. Suomesta, joka ei sulje ketään pois, kirjoittaa järjestäjä.

Tapahtuman puhujina ovat muun muassa kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) sekä kolumnisti Maryan Abdulkarim , kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.). Tuomioja on todennut, että monikulttuurisuus on vaikea laji, mutta maailmalla joka ei sitä opi ei ole tulevaisuutta. Hän sanoo unelmoivansa maailmasta, jossa vihapuheelle ei ole sijaa ja jossa voimme tässäkin suhteessa olla Suomesta ylpeitä.

Mielenosoituksen järjestäjä Facebookissa on yhteisö nimeltä ”Meillä on unelma - avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta”. Poliisi ei lain mukaan voi kertoa mielenosoituksen alullepanijaa, eikä paljastaa, onko mielenosoituksen järjestäjä yhteisö vai yksityishenkilö.

Mielenosoitukseen oli maanantaiaamuna yhdeksään mennessä ilmoittautunu yli 2500 ihmistä. Myöhemmin maanantaina tapahtuman järjestäjä tuli julkisuuteen tiedottamalla mielenosoituksesta.

Lisätty kello 14.00: Tieto järjestäjästä.

Lisää aiheesta: 

Sipilä kommentoi Immosen kohupäivitystä: ”En voi hyväksyä kirjoitusta”26.7.2015 18.06
Perussuomalaisedustaja kehotti taisteluun monikulttuurisuutta vastaan – IS: näin vastaa puheenjohtaja25.7.2015 19.12

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu