Hurja lista vaatimuksia palkattomaan työhön – TE-toimisto kommentoi outoa ilmoitusta

TE-toimiston sivuille ilmestynyt ilmoitus palkattomasta työpaikasta ihmetytti.

Johanna Erjonsalo

TE-palveluiden työnhakupalstalle ilmestyi heinäkuussa merkillinen työpaikka, jossa vantaalainen kirpputori haki kahta palkatonta osa-aikaista myyjää.

Työpaikkailmoituksessa mainittiin, että työ on työhön valmennusta, minkä vuoksi hakijan tulisi olla työtön työnhakija. Työtehtäviksi mainittiin asiakaspalvelu, hyllyjen siistiminen, lattian sekä vessojen puhtaanapito, tavaroiden kantaminen ja siirtäminen, sähköposteihin ja puhelimeen vastaaminen, asiakkaiden vastaanotto, kahvinkeittäminen. Työsuhteen mainittiin kestävän yli 12 kuukautta.

Ilmoitus on jo poistettu, mutta aiheesta kirjoittanut bloggari Saku Timonen sai ilmoituksen taltioitua blogiinsa.

Uudenmaan TE-toimistossa kyseenalaisesta ilmoituksesta ollaan tietoisia ja sanotaan, että se on poistettu asiattomana.

– Tässä on tapahtunut virhe, sillä avoimet työpaikat -palvelussa ei julkaista tällaisia ilmoituksia palkattomista työvalmennuksista, sanoo työnvälitys- ja yrityspalveluiden palvelupäällikkö Tarmo Uurtio .

Uurtion mukaan kaikki TE-toimiston sivuille tulevat työpaikkailmoitukset tarkistetaan ennen julkaisua, ellei yritys satu olemaan sopimusasiakas. Uurtion mukaan kirpputorin palkattomasta työstä tehty työpaikkailmoitus on mennyt virkailijan kautta.

– Tämä ilmoitus on kuitenkin epähuomiossa päässyt työpaikkahakuun. Kun puhutaan massoista ja isoista ilmoitusmääristä niin tällaista saattaa silloin tällöin tapahtua.

Uurtio muistuttaa, että työttömälle työnhakijalle tarkoitetut työvalmennukset ovat aina määräaikaisia, eikä niitä ilmoiteta TE-toimiston työpaikkailmoitusten joukossa.

Kyseenalaisesta työpaikkailmoituksesta uutisoi ensimmäisenä Kansan Uutiset.

Käyttäjän Emmakaisa Jokiniemi kuva
Emmakaisa Jokiniemi