Puheenaihe

Vantaa torppasi yrityksen vähentää kaljakellunnan sotkua  – Yle: ”Vessoista enemmän vaivaa kuin hyötyä”

Vantaan kaupunki torppasi yrittäjän idean lähtöpaikalle ja reitin varrelle toimitettavista vessoista. Kuva vuoden 2011 kaljakellunnasta.

Vesa Marttinen

Vantaa kielsi vessojen toimittamisen lauantain järjestettävään kaljakelluntaan. Asiasta uutisoi Yle.

Torstaina kerrottiin, että WC-vuokrafirma PasiKuikka Oy suunnittelee ilmaisten vessojen tuontia lähtöpaikalle, reitin varrelle sekä loppuun. Yle uutisten mukaan Vantaan kaupunki tyrmäsi yrittäjän idean.

– Tarkoitus oli olla yrityksenä näkyvillä. Toiseksi ajateltiin, että pyysypähän paikat siistimpänä jos siellä on vessoja. Lapsenikin uivat Vantaanjoessa aina silloin tällöin ja onhan se kivempi, että vesi on puhtaampaa. Mutta Vantaan kaupunki ei antanut lupaa tällaiseen, kertoo yrittäjä Tomi Kuikka PasiKuikka Oy:stä Ylen haastattelussa.

Vantaan mukaan vessojen käyttö kaupungin omistamilla mailla voitaisiin tulkita niin, että kaupunki on tapahtuman virallinen järjestäjä.

– Kaupunki ei halua olla tässä tapahtumassa järjestäjän ominaisuudessa sillä tavalla, että me alkaisimme hyysäämään ja palvelemaan itse tilaisuutta, muotoile kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö Vantaan kaupungilta.

Vätön mukaan siirrettävät vessat saattaisivat aiheuttaa myös ongelmia.

– Vessat aiheuttavat puisto- ja katualueilla ylimääräisiä ruuhkia ja järjestelyjä. Siellä on myös ilkivaltamahdollisuus. Vessoista olisi enemmän vaivaa kuin hyötyä mitä niistä saadaan, sanoo Vättö Ylelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mitä ihmettä? Omiiko Vantaan kaupunki kaljakellunnan itselleen?22.5.2015 13.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu