”Miljoonien eurojen tulonsiirto” – Olli Immonen tyrmää Helsingin suurmoskeijan

Olli Immonen tyrmää Helsinkiin kaavaillun jättimoskeijan.

Lehdistökuva / Perussuomalaiset

Perussuomalaisten kansanedustaja ja kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön puheenjohtaja Olli Immonen vaatii, että julkinen valta ei tue Helsinkiin kaavailtua suurmoskeijaa.

Järjestö vaatii tiedotteessaan, että Helsingin kaupunki ja evankelis-luterilaiset järjestöt eivät anna hankkeelle tukea.

Järjestön mukaan moskeija ei edusta muslimien yleistä näkemystä ja sen tukeminen on vastoin suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvaa uskonnonvapautta.

Järjestö tyrmään Helsingin kaupunginjohtaja Ritva Viljasen väläyttämän mahdollisuuden, jonka mukaan Helsinki harkitsisi tontin lahjoittamista moskeijalle tai sen luovuttamista markkinahintaa edullisemmin.

Jos moskeija saisi paikan Hanasaaresta, tarkoittaisi se miljoonien eurojen tulonsiirtoa helsinkiläisiltä veronmaksajilta yksityiselle uskonnolliselle hankkeelle, tiedotteessa lasketaan.

– Myös evankelis-luterilainen kirkko on välillisesti mukana moskeijahankkeessa. Evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus rahoittaa Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:tä, joka puolestaan on mukana suurmoskeijahankkeessa, järjestö kritisoi.

Järjestön mukaan suurmoskeijan rakentamista ei voida perustella myöskään yleisellä edulla. Järjestö viittaa mediassa esillä olleisiin selvityksiin, joiden mukaan hanke ei edusta islamin uskoa yleisesti. Esimerkiksi Suomen islamilainen neuvosto ei ole mukana moskeijahankkeissa.

– Shiiamuslimien mukaan puolestaan moskeijahanke edustaa sunnalaista salafismia, johon esimerkiksi terroristijärjestö ISIS:in ääri-islam perustuu. Moskeijaa on rahoittamassa myös lukuisista ihmisoikeusrikoksista syytetty Bahrainin valtio.

Järjestön mielestä yksittäisten uskomuksien tukeminen julkisella omaisuudella olisi syrjivää ja rikkoisi perustuslakiin ja ihmisoikeussopimuksiin kirjattua uskonnonvapautta.

– Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa miljoonien arvoisen omaisuuden luovuttaminen on perustavanlaatuisesti väärin veronmaksajaa kohtaan. Suomen Sisu katsoo, että jos suurmoskeijahanke tahdotaan toteuttaa, tulee hankkeen takana olevien tahojen hankkia itse kaikki hankkeen tarvitsemat varat ja esimerkiksi ostaa tontti markkinahintaan.

– Uskonnonvapaus on perustavanlaatuinen suomalainen arvo, josta on pidettävä kiinni. Yksittäisten uskonnollisten tulkintojen tukeminen ei ole julkisen vallan tehtävä, sanoo puheenjohtaja Immonen tiedotteessa.

toimitus