Puheenaihe

”Koulua suojeltava iljettäviltä perussuomalaisilta” – professorin vaatimuksesta repesi riita

Juha Suoranta kirjoittaa perussuomalaisista Facebook-sivuillaan.

Kuvakaappaus

Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professori Juha Suoranta kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että suomalaista koulutusjärjestelmää ja julkista tiedonvälitystä on suojeltava perussuomalaisten politiikan tuhoavalta vaikutukselta.

Suorannan kannanotto liittyy kansanedustaja Olli Immosen (ps.) ympärillä käytävään keskusteluun, jonka hän laajentaa koskemaan koko puoluetta ja sen jäsenten toimintaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Perussuomalaisten poliitikkojen piiristä esitetyt rasistiset julkilausumat, natsimielisyyksistä puhumattakaan, eivät ole kuuluneet suomalaisen demokratian pelisääntöihin eivätkä sananvapauden piiriin yli 70 vuoteen. Siksi meistä useimman on niitä hyvin vaikea käsittää saati sulattaa – eikä tietenkään pidäkään. Siksi julkista ja vapaata tiedonvälitystä, ja näin ollen ihmisten mieliä, tulee varjella ja suojella tuhoavilta vaikutuksilta. Sama, mikä tiedonvälitystä, koskee myös peruskoulua ja muuta koulutusjärjestelmää, johon perussuomalaiset ovat jo ulottaneet iljettävät lonkeronsa, Suoranta vaatii.

Perussuomalaisten mediavastaava Matti Putkonen paheksuu Suorannan vaatimusta. Putkosen mukaan professori on kuvaillut perussuomalaisia aiemmin köyhien ”paskaporukaksi”, joiden sisällä myllertää käsittämättömäksi jäävä alkoholilla ja lääkkeillä hoidettu paha olo.

Putkosen mielestä "vasemmistolaisella professorilla" on oikeus mielipiteensä ilmaisuun.

– Mutta tämä ei tarkoita sitä, että kenenkään tulisi valjastaa akateemista laitosta oman politiikantekonsa välikappaleeksi. On huolestuttavaa, että Suoranta pyrkii kategorisesti estämään perussuomalaisten pääsyn oppilaitoksiin.

– Aivan erityisen huolestuttavaa on, että mediakasvatusta opettava henkilö levittää professorin arvovallalla julkisuuteen vaatimuksia siitä, että hänen poliittisilta kilpailijoiltaan tulisi evätä perustuslain suoma oikeus tasavertaiseen kohteluun.

Putkosen mukaan Immos-kohulle on määrä "lyödä piste" ensi viikolla, jolloin Putkonen järjestää ns. Työmiehen tuumaustuntinsa. Putkosen mukaan asiaa on tuolloin kommentoimassa alan asiantuntija.

Immosen erottamista perussuomalaisista vaati tiistaina vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu