Puheenaihe

”Tämä on pilkun pahoinpitelyä” – 15 vuotta sitten ostettu parkkikiekko toi sakot

Reijo Seppä sai sakot käytettyään vasemmanpuoleista parkkikiekkoa. Oikeat tiedot ovat siinä esitetty väärässä järjestyksessä. Oikealla lainmukainen kiekko.

ilkka hartikainen

Reijo Seppä yllättyi täydellisesti, kun hän vei vaimonsa Riihimäen linja-autoasemalle elokuun alussa ja asetti parkkikiekon oikeaan aikaan.

Hän sai 40 euron pysäköintivirhemaksun, jonka syy oli väärän mallinen parkkikiekko.

– Tämä on ihmeellistä. Ostin sen kiekon joskus 15–20 vuotta muistaakseni joltain huoltoasemalta. Se on kelvannut tähän asti kaikkialla Suomessa, mutta nyt tuli sakot Riihimäellä.

– Tämä tuntuu lähinnä pilkun pahoinpitelyltä. Tein valituksen ja odotan vastausta ennen parkkisakon eräpäivää, joka on 2. syyskuuta.

Parkkisakon perusteena oli Tieliikennelain 28 a -pykälä, jossa viitataan liikenneministeriön päätökseen parkkikiekon muodosta ja väristä. Kiekon väri, koko ja muoto ovat tarkkaan määrätyt.

Pysäköinnintarkastaja Seija Korpitypäs sanoo ammattikuntansa tapaavan usein monenkokoisia ja mallisia pysäköintikiekkoja.

– Pienimmät ovat tulitikkuaskin kokoisia, jotkut pyöreitä ja osa on koristeltu kukkien kuvilla. Ne ovat laittomia ja seurauksena on pysäköintivirhemaksu, sanoo Korpitypäs.

Hyvinkääläinen Seppä kävi ostamassa keskiviikkona uuden pysäköintikiekon. Sekään ei ole aivan tarkalleen ministeriön antaman mallin mukainen.

– Mistä ihmeestä minä olisin voinut tietää, että kaupasta ostamani parkkikiekko olisi laiton, sanoo Seppä.

Autoilijan pitäisi siis tuntea tieliikennelaki, sitä täydentävä tieliikenneasetus ja ministeriön määräykset, vaikka nämä eivät kuuluisikaan kaikkein suosituimpiin iltalukemisiin. Uusia liikennemerkkejä tulee vuosittain.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Pinkki parkkikiekko toi sakot naiselle – näin käy ”tee se itse”-lappusille18.5.2015 20.45
Yllätyskäänne: Pinkki voi tulla lakiin – parkkikiekkojupakka eduskuntaan21.5.2015 19.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu