Puheenaihe

Jari Tervo tylyttää presidentti Niinistöä – Yle: ”Suomessa 700 000 rasistia”

Kirjailija Jari Tervon  mielestä presidentti Sauli Niinistö syyllistyy mittakaavavirheeseen arvioidessaan turvapaikkakriisiä.

Veikko Somerpuro / Lehdistökuva

Kirjailija Jari Tervo arvostelee presidentti Sauli Niinistön arvioita turvapaikanhakijakriisistä sekä hämmästelee tuoretta arviota, jonka mukaan joka seitsemäs suomalainen on rasisti.

Tervo ottaa turvapaikanhakijakriisiin räväkästi kantaa verkkokolumnissaan Yleisradiossa. Hän hyökkää etenkin perussuomalaisia vastaan, mutta arvostelusta saa osansa myös presidentti Niinistön viime viikkoinen puhe suurlähettiläspäiviltä.

Puheessaan Niinistö sanoi, että sivistysmaan pitää auttaa hädässä olevia, mutta kriisi ei ratkea siirtämällä Afrikan ja Lähi-idän väestöä massiivisin määrin Eurooppaan.

Niinistö varoitti myös siitä, että ”Eurooppaan tulijoiden joukossa on myös valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään”.

Tervon mielestä Niinistön arvio ei voi johtaa siihen, ettei hädänalaisille annettaisi turvaa. Tätä presidentti ei Tervon mukaan esitäkään, mutta syyllistyy silti ”mittakaavavirheeseen”.

– Jos Isis soluttaa tuhannen pakolaisen joukkoon esimerkiksi yhden oman miehensä ja jos Suomeen saapuu tänä vuonna viisitoistatuhatta turvapaikanhakijaa, joista kymmenelletuhannelle myönnetään turvapaikka, niin täällä saattaisi olla siis vuoden kuluttua kymmenen Isisin nukkuvaa solua, pahat mielessään. Saattaisi, Tervo kirjoittaa.

– Mittakaavan vuoksi kannattaa muistaa, että Suomessa oleskelee jo nyt vakituisesti noin seitsemänsataatuhatta ihmistä, pahat mielessään, Tervo kirjoittaa.

Hän viittaa Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, jonka mukaan joka seitsemäs suomalainen uskoo, että eri ihmisroduilla on vaikutusta älykkyyteen.

– Se on selvästi enemmän kuin Suomen suurin puolue sai ääniä viime eduskuntavaaleissa. Tämä määrä hirvittää ja hävettää.

Kumpi on arviossaan oikeassa?

Sauli Niinistö
71% (930 ääntä)
Jari Tervo
18% (231 ääntä)
Ei kumpikaan
12% (157 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1303

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu